Direct naar hoofdmenu / zoekveld
Home / Actueel / Gladheidbestrijding

Gladheidbestrijding

De gemeente strooit in de winter op de toegangswegen in de gemeente. Snelwegen en provinciale wegen worden gestrooid door Rijkswaterstaat of Provincie. De gemeente strooit ook in de bebouwde kom en in het buitengebied. U kunt het overzicht van de strooiroutes downloaden.

 

Strooien

 

Strooien in de bebouwde kommen

In de bebouwde kommen strooien wij op toegangswegen en op doorgaande wegen en straten in de buurt van maatschappelijk belangrijke plaatsen, zoals scholen, zorgcentra of het politiebureau. Daarnaast strooien we op de meest gebruikte fietsroutes en fietsbruggen.

Strooien in het buitengebied

In het buitengebied strooien wij alleen de hoofdtoegangswegen in de gemeente. Rijkswaterstaat en de Provincie zijn verantwoordelijk voor het strooien op de snelwegen en provinciale wegen.

Strooien bij acute gladheid

Is er sprake van acute gladheid, zoals sneeuwval en ijzel? Dan strooien we eerst op de toegangswegen (B-wegen). Daarna komen de andere wegen aan de beurt.

Waar strooien we niet?

Onze strooiroutes zijn afgestemd op de routes die Rijkswaterstaat en de Provincie gebruiken bij gladheidbestrijding. We strooien niet op de zogenoemde sluiproutes, zoals de Zwartemeerweg, Pilotenweg, Karel Doormanweg en Ettenlandseweg.

Wat u zelf kunt doen

 

Houdt u uw eigen stoep schoon?

Het is voor ons niet mogelijk voetpaden en trottoirs te strooien. Wij vragen u dus om tegelpaden bij de woning zelf sneeuw- en ijsvrij te houden.

Wees alert bij extreem weer

Is er sprake van extreme omstandigheden? Bijvoorbeeld als het meerdere dagen of weken achter elkaar sneeuwt? Dan is het technisch onmogelijk om alle wegen op de strooiroute steeds vrij van sneeuw te houden. Houd hier dus rekening mee als u de weg op gaat. Waakzaamheid blijft natuurlijk altijd geboden! Het is niet altijd zichtbaar of ergens wel of niet is gestrooid.


Uitgelicht


Zoeken

Ondersteunende navigatie