Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Adviseur bedrijfsvoering/controller

Wil jij onze organisatie helpen om in control te zijn en blijven? Ben je kritisch, kun je boven de materie staan en je snel verdiepen in verschillende onderwerpen? 

Uren per week28 uur
Salarisniveaumax. € 5.997,-
IKB17,05 %
Contracttijdelijk, met uitzicht op vast

Als adviseur bedrijfsvoering/controller help je directie en management om in control te zijn en te blijven. Je weet je wat er speelt in de organisatie en welke ontwikkelingen op de organisatie afkomen. Je houdt je daarvoor bezig met alle aspecten die op het gebied van sturen en beheersen belangrijk zijn. Je adviseert over de doelmatigheid, doeltreffendheid en rechtmatigheid van de organisatie als geheel. Dat beoordeel je onder andere door het uitvoeren van onderzoeken en audits. Je brengt in beeld waar verbeteringen mogelijk zijn en in voorkomende gevallen help je om die verbeteringen door te voeren. 

Andere werkzaamheden waar je aan kunt denken zijn:

 • Het meewerken aan onderdelen van de planning & control-cyclus en toetsen van de daarbij behorende producten.
 • Ontwikkeling en verbetering van het bedrijfsvoering instrumentarium.
 • Procesbeschrijvingen in samenwerking met de organisatie opstellen en o.a. in het kader van rechtmatigheid de werking in de praktijk toetsen. 
 • Adviseren over en stimuleren van procesinrichting en –verbetering (risicoanalyse, lean, agile).
 • Meewerken of begeleiden van periodieke audits gericht op de bedrijfsvoering, informatieveiligheid of privacy inclusief de WPG. 
 • Adviseren over en meewerken aan het doorvoeren van nieuwe ontwikkelingen, verbeteringen in de bedrijfsvoering en meedenken over allerlei voorkomende vraagstukken op gebied van bedrijfsvoering.

Pioniers hebben hier van water, land gemaakt, 80 jaar geleden. Avonturiers brachten dit gebied tot leven. Mensen zoals jij ontdekken dagelijks hun toekomstige werkplek hier.

HALLO, wij zijn gemeente Noordoostpolder. Bij ons werken is niet voor iedereen. Doe jij je werk met Hartstocht, ga jij het Avontuur niet uit de weg, ben je Leergierig, heb je het Lef om het anders te doen én Ontmoet je graag collega’s, inwoners en ondernemers?

Je krijgt hier de ruimte om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen. Om te groeien. Je werkt samen met professionals en kan pionieren. We doen hier de juiste dingen; dat doen we open en transparant. En we nemen de verantwoordelijkheid voor onze beslissingen. Het is mooi om dicht op de samenleving te mogen werken. We hebben het hier goed voor elkaar!

Als adviseur ben je zorgvuldig en integer. Je kunt boven de materie staan en je snel verdiepen in verschillende onderwerpen. Je bent bekend met gemeentelijke processen en bent goed in staat om te komen tot pragmatische oplossingen. Je vindt het leuk om collega’s te hepen en te adviseren over alles wat te maken heeft met ‘in control zijn’.

Uiteraard verwachten we dat je daarnaast beschikt over de kennis en kunde die nodig is om deze functie uit te voeren:

 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau (bedrijfskunde, bestuurskunde, organisatiekunde) en bij voorkeur heb je ervaring en een relevante opleiding zoals een controllersopleiding voor overheid of non-profit.
 • Je bent alert, analytisch en omgevingsbewust.
 • Je hebt goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk en bent daarbij vastberaden en ‘recht door zee’.
 • Je kunt goed luisteren. Je verzamelt informatie en op basis hiervan kom je tot een weloverwogen advies. Dit advies kun je met overtuiging presenteren en onderbouwen.
 • Je kunt goed samenwerken met verschillende disciplines op verschillende niveaus.

De functie valt onder bureau bedrijfsvoeringstrategie en control. Van daaruit werk je voor directie en management en adviseer je in de organisatie breed over bedrijfsvoering vraagstukken.

Werk waar jij plezier in hebt. Dat plezier bestaat uit een informele werksfeer, prettige collega’s en een afwisselende baan. 

Daarnaast bieden wij:

 • Een salaris van maximaal € 5.997,- (schaal 11) bruto per maand bij een fulltime dienstverband;
 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie;
 • Onze organisatie kent een ruime verlofregeling en het IKB bied je daarnaast de mogelijkheid om maximaal 5 weken bij te kopen;
 • Deelname aan de pensioenregeling van het ABP;
 • Een reiskostenvergoeding woon-werk van € 0,23 per kilometer;
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar; deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd;
 • Variabele werktijden, thuiswerken behoort tot de mogelijkheden.

Petra Boekhout, teamleider bedrijfsvoering, kan je alles vertellen over deze functie. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06 48 13 46 48

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature en is jouw interesse gewekt? Solliciteer dan snel! 

Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “solliciteren”. 

Voor deze functie vragen wij een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG P). Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure. 

Vragen? Neem contact op met

RecruiterSanne Lageveen
☎ telefoonnummer06 18 10 57 84
✉ emails.lageveen@noordoostpolder.nl