Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Adviseur HR

De organisatie groeit en ontwikkelt, ons team groeit en ontwikkelt mee. Dit maakt dat één van onze collega’s intern een stap in haar loopbaan gaat zetten en er een vacature ontstaat in ons team.

Zoek jij een uitdagende baan met veel afwisseling én autonomie? Wil jij graag een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze organisatie? En haal jij energie uit de advisering van leidinggevenden over HR en organisatievraagstukken? Reageer dan nu!

Uren per week32-36 uur
Salarismax. € 5.621,-
IKB17,05 %
Reiskosten woon-werk€ 0,23 per kilometer
Contracttijdelijk, met uitzicht op vast

Dit vind je leuk om te doen

Een veranderende omgeving vraagt om organisatorische wendbaarheid. Maatschappelijke opgaven en veranderingen leiden tot een organisatie die continu in ontwikkeling is. Ons team Human Resources (HR) adviseert leidinggevenden bij het bereiken van de organisatiedoelstellingen, het bewaken van de gewenste organisatiecultuur, de (duurzame) inzetbaarheid van de collega’s en het creëren van werkgeluk. Ons streven is dat alle medewerkers het beste uit zichzelf kunnen halen, zodat zij zich optimaal in kunnen blijven zetten voor onze inwoners, ondernemers en initiatiefnemers.

In jouw adviserende rol ben jij een belangrijke sparringpartner voor managers en teamleiders binnen clusters. Je adviseert hen over personele vraagstukken, organisatorische kwesties en strategische HR-thema's. Je fungeert als verbindende factor en zorgt voor de coördinatie en samenhang binnen jouw vakgebied en het cluster. Je sluit aan bij de MT's van clusters, waar je de klantbehoefte signaleert en HR expertise brengt. Naast de advisering voor je eigen clusters draag je vanzelfsprekend ook bij aan de verdere ontwikkeling van ons team HR.

Je richt je op diverse HR-thema's die relevant zijn, zoals strategische personeelsplanning, HR analytics, medewerker tevredenheid, arbeidsvoorwaarden, arbeidsomstandigheden, leiderschap en leer- en ontwikkelingsmogelijkheden. Als adviseur HR neem je deel aan werkgroepen en draag je concreet bij aan thema’s.

Met jouw creatieve aanpak en strategisch inzicht ben je gericht op het benutten van kansen. Je draagt bij aan het stimuleren van ontwikkeling en groei binnen jouw clusters en draagt zo bij aan de algehele ontwikkeling van de organisatie.

Pioniers hebben hier van water, land gemaakt, 80 jaar geleden. Avonturiers brachten dit gebied tot leven. Mensen zoals jij ontdekken dagelijks hun toekomstige werkplek hier.

HALLO, wij zijn gemeente Noordoostpolder. Bij ons werken is niet voor iedereen. Doe jij je werk met Hartstocht, ga jij het Avontuur niet uit de weg, ben je Leergierig, heb je het Lef om het anders te doen én Ontmoet je graag collega’s, inwoners en ondernemers?

Je krijgt hier de ruimte om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen. Om te groeien. Je werkt samen met professionals en kan pionieren. We doen hier de juiste dingen, dat doen we open en transparant. En we nemen de verantwoordelijkheid voor onze beslissingen. Het is mooi om dicht op de samenleving te mogen werken. We hebben het hier goed voor elkaar!

 • Je hebt tenminste HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal drie jaar aantoonbare werkervaring als adviseur HR met HR- en organisatie vraagstukken.
 • Data-analyse is voor jou geen probleem: je gebruikt gegevens om beslissingen te ondersteunen en waardevolle inzichten te verkrijgen.
 • Je houdt van pionieren en netwerken.
 • Je beschikt over uitstekende adviesvaardigheden om leidinggevenden te ondersteunen en medewerkers te begeleiden bij HR-gerelateerde vraagstukken.
 • Je krijgt energie van een breed takenpakket en schakelt met gemak tussen tactisch en strategisch niveau.
 • We doen graag een beroep op jouw digitale vaardigheden.
 • Je bent innovatief, analytisch, samenwerkingsgericht en kunt enthousiasmeren op alle organisatie niveaus.
 • Ruimte voor groei en ontwikkeling.
 • Gelet op het takenpakket is een dienstverband van 32 uur per week de minimale omvang.
 • Een salaris passend bij de kennis en ervaring die je meebrengt, maximaal € 5.621,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10A).
 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de Cao Gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget van 17,05% vrij te besteden aan bijvoorbeeld extra inkomen, verlof of studie.
 • Een reiskostenvergoeding woon-werk van € 0,23 per kilometer.
 • Een laptop en mobiele telefoon.
 • De mogelijkheid om in overleg gedeeltelijk thuis te werken (vergoeding voor hybride werken van € 3,- per dag).
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, met de intentie om deze na 1 jaar om te zetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Cluster Advies bestaat uit collega’s die elke dag met hartstocht werken binnen hun vakgebied. Het cluster is zowel gericht op de interne organisatie als op onze inwoners en organisaties in Noordoostpolder. Het gaat om vraagstukken op het gebied van onder andere juridische zaken, human resources, leefbaarheid, openbare orde en veiligheid, communicatie, inkoop en informatiemanagement. Het cluster is volop in ontwikkeling naar het verstevigen van zijn strategische positie. 

 Het team HR is onderdeel van het cluster Advies en bestaat uit diverse HR medewerkers op het gebied van beleid, advies, recruitment, personeels- en salaris administratie en functioneel beheer. 

 We vertellen je graag meer tijdens onze eerste ontmoeting! 

Wil je meer weten?

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Vincent Boezen, teamleider HR, op telefoonnummer 06 48 13 46 89.

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature en is jouw interesse gewekt?

Solliciteer dan snel! Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “solliciteren”.

Voor deze functie vragen wij een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). 
Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure. 
Deze vacature staat open zolang hij online staat.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

HR medewerker Gabe

Vragen? Neem contact op met

Recruiter Gabe de Jong
☎ telefoonnummer06 18 10 58 97
✉ emailg.dejong@noordoostpolder.nl