Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Adviseur sportaccommodaties

 Gemeente Noordoostpolder is op zoek naar een Adviseur sportaccommodaties.

Uren per week24-28 uur
Salarismax. € 4.752,-
IKB17,05 %
Reiskosten woon-werk€ 0,23 per kilometer
Contracttijdelijk, met uitzicht op vast

Werken bij de lokale overheid is leuk, zeker bij de gemeente Noordoostpolder. Hier kun je je hart ophalen. Want je kunt werken voor een gemeente die volop in ontwikkeling is. Die nog dichter bij de samenleving wil staan en bewust verbinding zoekt met haar inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. En die jou daarvoor de ruimte geeft. Natuurlijk, rekening houden met de regels hoort daarbij, maar dat kan op een flexibele manier. Zo spelen we (pro)actief in op wat er leeft onder onze inwoners, samenwerkende partners en bedrijfsleven. Dit geldt ook voor het gebruik van onze sportvoorzieningen. Denk o.a. sporthallen, gymnastieklokalen, voetbalvelden etc.

Dit vind je leuk om te doen

Verbinder tussen beleid en uitvoering
Je bent de spil en verbinder tussen beleid en de uitvoering. Je werkt nauw samen met vakcollega’s van Beleidsontwikkeling, Ingenieursbureau en Wijkbeheer. Je schakelt makkelijk tussen bestuur, strategisch adviseurs en de uitvoering. Je weet vanuit een proactieve houding professioneel te reageren op je (externe) omgeving.

Accountmanager naar scholen en sportverenigingen 
Jij bent de accountmanager! Voor beleidskeuzes kun je bij je collega’s van Beleidsontwikkeling terecht. De (dagelijkse) uitvoering van onderhoudswerkzaamheden wordt begeleid door jouw collega’s. Jij bent de spil en kan op verschillende niveaus contacten onderhouden en contracten vernieuwen. Je overlegt regelmatig met de verantwoordelijke wethouder.

Affiniteit met Sport en duurzaamheid
Je hebt affiniteit met sport in de brede zin van het woord. Je denkt vanuit de eigenaarsrol mee in oplossingen voor sportverenigingen en scholen over gebruik van zalen, velden en sportattributen. Je snapt wat er nodig is bij de gebruiker en je kunt de vertaling maken naar duurzame beleidskeuzes en een praktische uitvoering.

Pioniers hebben hier van water, land gemaakt, 80 jaar geleden. Avonturiers brachten dit gebied tot leven. Mensen zoals jij ontdekken dagelijks hun toekomstige werkplek hier.

HALLO, wij zijn gemeente Noordoostpolder. Bij ons werken is niet voor iedereen. Doe jij je werk met Hartstocht, ga jij het Avontuur niet uit de weg, ben je Leergierig, heb je het Lef om het anders te doen én Ontmoet je graag collega’s, inwoners en ondernemers?

Je krijgt hier de ruimte om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen. Om te groeien. Je werkt samen met professionals en kan pionieren. We doen hier de juiste dingen, dat doen we open en transparant. En we nemen de verantwoordelijkheid voor onze beslissingen. Het is mooi om dicht op de samenleving te mogen werken. We hebben het hier goed voor elkaar!

Je werkt aan het “meerjaren investeringsplan” voor de sportaccommodaties (MIP). Je bent verantwoordelijk voor de afstemming met collega’s, de betreffende verenigingen en de politiek. Na vaststelling door de raad hou jij regie op het MIP en rapporteer je de stand van zaken. Zo nodig zorg je voor bijstelling. Ook stuur je op het jaarlijks opnemen van het geplande onderhoud en renovaties in de programmabegroting zodat het uitvoeringsbudget beschikbaar komt.

Als adviseur ben jij het aanspreekpunt voor de sportverenigingen en bewegingsonderwijs. Onder andere het aanspreekpunt op het gebied van accommodatievraagstukken, waaronder beheer en onderhoud, verlichting, duurzaamheid, verzekeringen, materialen binnensport en veiligheid. Indien nodig ontwikkel je hier nieuw beleid op, in samenwerking met de je collega’s bij Beleidsontwikkeling. 

Je zorgt verder voor de vaststelling van beleidskeuzes. Hiervoor heb je periodiek overleg met de verenigingen en kun je maatwerk leveren. 

Samen met de betrokken collega’s stel jij voorwaarden op voor (onder)verhuur. Jaarlijks worden de huurtarieven verhoogd. Jij zorgt dat dit besluit goed voorbereid vastgesteld kan worden. Vervolgens stem je af met de collega dat deze wijziging ook doorgevoerd wordt. 

Je werkt samen met de beleidsadviseur aan de sportvisie, waarin de sportaccommodaties een belangrijk onderdeel van zijn. Ook werken jullie nauw samen aan de uitvoering kadernota sport en beweging, Hierbij gaat het bijvoorbeeld om stimulering van sportinitiatieven. 

Vanuit de samenleving ontstaan steeds meer initiatieven voor sporten en bewegen in de openbare ruimte. Jij gaat samen met collega’s en initiatiefnemers aan de slag om deze initiatieven te realiseren.

Jij bent het aanspreekpunt voor dorpsbelangen, wijkplatforms en inwoners die ideeën hebben om meer sporten en bewegen in de openbare ruimte te stimuleren. Denk hierbij aan padelbanen, pannakooien, pumptrackbaan, wandel- en hardlooproutes etc. Je begeleidt hen met het proces om dit initiatief te realiseren en stemt af met het college. 

 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding in de richting van Sportkunde of Sportmanagement.
 • Flexibiliteit, bereidheid om zo nodig in de avond te werken.
 • Je bent een netwerker en teamspeler die makkelijk schakelt met anderen, of het nu gaat om collega’s, externe partijen of inwoners.
 • Je bent proactief, voorziet in oplossingen en weet onderhandelingen praktisch af te sluiten.
 • Je denkt in mogelijkheden en kansen en durft verbetervoorstellen aan te dragen.
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.

Wij bieden je een team met professionals, een team dat altijd de samenwerking zoekt en elkaars expertise benut. We vragen veel maar er staat ook veel tegenover. In ieder geval prima secundaire arbeidsvoorwaarden en een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Daarnaast:

 • ruimte voor groei en ontwikkeling.
 • een salaris van maximaal € 4.752,- (schaal 9) bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
 • goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao Gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie.
 • deelname aan de pensioenregeling van het ABP.
 • een reiskostenvergoeding woon-werk van € 0,23 per kilometer.
 • variabele werktijden onafhankelijk van plaats en tijd, dus ook mogelijkheden om thuis te werken. De vergoeding voor thuiswerken bedraagt € 3,- per dag.
 • onze organisatie kent een ruime verlofregeling en het IKB biedt je de mogelijkheid om ruim 5 weken bij te kopen.
 • een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wil je meer weten over deze functie?

Gerrit Taal, teamleider Realisatie en Beheer, kan je alles vertellen over deze functie. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 06 48 13 46 45.

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature en is jouw interesse gewekt? Solliciteer dan snel!

Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “solliciteren”.

Voor deze functie vragen wij een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

HR medewerker Sanne

Vragen? Neem contact op met

RecruiterSanne Lageveen 
☎ telefoonnummer06 18 10 57 84
✉ emails.lageveen@noordoostpolder.nl