Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Aftrap verbetering energienetwerk bij Ens

29 februari 2024
Nieuws

Woensdag 28 februari heeft wethouder René van Amersfoort samen met Liander de aftrap gedaan van de verbetering van het energienetwerk in Noordoostpolder. Dat gebeurde aan de Drietorensweg in Ens, samen met aannemers Heijmans, Van Voskuilen en Pol Infratechniek. Wethouder Van Amersfoort: “Onze inwoners en ondernemers willen verder verduurzamen, daarom wordt het stroomnet aangepakt. Hiermee worden de verbeteringen in het stroomnetwerk in Noordoostpolder daadwerkelijk zichtbaar.”

Werkzaamheden in de buurt

We gaan steeds meer elektriciteit gebruiken en produceren. Om de grote vraag naar energie aan te kunnen komen er meer onder- en bovengrondse kabels en leidingen en elektriciteitshuisjes. Inwoners kunnen van de aanleg hinder ondervinden, het verschilt per straat en wijk. Vooraf stuurt Liander inwoners van betreffende wijken een brief. Hierin staat informatie over de werkzaamheden en momenten dat de stroom er even afgaat.

Nieuwe hoogspanningslijnen

De werkzaamheden zijn onderdeel van het project Emmeloord, Nagele en Ens. Naast het lokale stroomnetwerk dat Liander regelt, is er ook een groot landelijk netwerk van Tennet. Ook dit netwerk kan niet alle vraag en aanbod van elektriciteit transporteren. Daarom werkt Tennet aan nieuwe hoogspanningsverbindingen.

Meer weten?

In de Noordoostpolder werken Liander, Tennet en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat samen om het energienetwerk te verbeteren. Kijk voor meer informatie op www.noordoostpolder.nl/verbetering-energienetwerk