Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Arbeidsvoorwaarden

In Noordoostpolder geven we je graag ruimte en verantwoordelijkheid. Daar horen goede arbeidsvoorwaarden en een passend salaris bij.

Salarisschaal en periodieken

Iedere functie is via een functiewaarderingssysteem gekoppeld aan een salarisschaalexterne-link-icoon. Zolang het maximum van de schaal nog niet is bereikt, krijg je bij goed functioneren ieder jaar een verhoging van je salaris.

Individueel Keuze Budget

Bovenop je salaris krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bedraagt 17,05 % van je salaris en is opgebouwd uit vakantiegeld, eindejaarsuitkering, levensloopbijdrage en bovenwettelijk verlof. Je hebt de vrijheid om je IKB (maandelijks) te laten uitbetalen voor meer salaris of te besteden aan een aantal fiscaal vriendelijke arbeidsvoorwaarden zoals:

  • Het kopen van extra verlof
  • Het kopen van een fiets
  • Te besteden aan een studie
  • Het uitruilen van reiskosten woon-werk
  • Het uitruilen van je vakbondscontributie

Persoonlijke ontwikkeling

Wij willen graag samen investeren in jouw ontwikkeling en zo jouw duurzame inzetbaarheid vergroten. We geven ruimte voor ambitie en ondernemerschap.

Flex- en thuiswerken

Een fulltime werkweek bestaat uit 36 uur. We werken met flexibele werktijden zodat jij de balans werk privé goed kan managen. Het gemeentehuis is volledig ingericht op flexwerken met moderne werkplekken en is goed te bereiken met auto, fiets en openbaar vervoer. Daarnaast is het mogelijk om vanuit huis te werken waarvoor goede faciliteiten beschikbaar zijn. Je ontvangt voor een thuiswerkdag € 3,- vergoeding.
Ga je werken bij Wijkbeheer? Dan is jouw thuisbasis de gemeentewerf.

Tegemoetkoming reiskosten woon-werk

Wij bieden een reiskostenvergoeding woon-werk van € 0,23 per kilometer.

Vakantiedagen 

Wie fulltime in dienst is, heeft in ieder geval recht op minimaal 151,2 uur vakantieverlof per jaar. Werk je in deeltijd, dan is dit uiteraard naar rato.
Daarnaast kun je je Individuele Keuze Budget gebruiken om extra verlof te kopen.

Ziektekostenverzekering en voorzieningen 

Alle gemeenten hebben een collectieve ziektekostenvoorziening bij IZA, CZ en Menzis. Dat levert je 5% collectiviteitskorting op de basisverzekering en tot 15% op de aanvullende verzekeringen. Je mag zelf kiezen of je hieraan deel wilt nemen. Meer informatie vind je op de websites van deze verzekeraars.

Een goed pensioen

Werken bij de overheid geeft je de zekerheid van een pensioen dat je opbouwt bij het grootste pensioenfonds van Nederland, het Algemeen Burgerlijke Pensioenfonds (ABP).