Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Beleidsadviseur cultuur & minderheden

Bij het cluster Beleidsontwikkeling zijn wij op zoek naar een beleidsadviseur cultuur & minderheden (24 - 32 uur/week). Signaleer jij graag relevante kansen en ontwikkelingen op jouw vakgebied? Ben je iemand die graag vanuit een breed netwerk in samenwerking en verbinding met anderen werkt aan projecten en doelen? Ben jij sterk in het vertalen van strategie en beleid naar concrete acties en kun jij het bestuur en de organisatie adviseren over ontwikkelingen op het gebied van cultuur en minderheden? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Reactietermijn verstreken

Wie zoeken wij?

Gepassioneerd vervul jij uiteenlopende rollen: je bent een stevige beleidsadviseur, projectleider, counterpart en accounthouder van gesubsidieerde instellingen. Het is belangrijk dat je weet wat er speelt binnen de sector. Maar niet onbelangrijk, je weet ook wat de behoefte is van onze inwoners. 
Je weet hoe een gemeente werkt en kan overtuigend beïnvloeden. Je gaat graag in gesprek met het culturele veld, vrijwilligers en andere maatschappelijke partners waarin je ook zoekt naar de kansen en de verbinding tussen cultuur en minderheden. 

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor het adviseren van het bestuur en het management over het te ontwikkelen beleid en de uitvoering van het vastgestelde beleid. Samen met je collega’s werk je mee aan de overkoepelende doelstellingen van de Cultuuragenda van de gemeente Noordoostpolder. Dit betekent dat je het cultuurlandschap verder vorm geeft door in gesprek te gaan met alle betrokken partners, waaronder Cultuurbedrijf en FlevoMeer Bibliotheek. In de ochtend heb je bijvoorbeeld een afspraak staan met FlevoMeer Bibliotheek over taal- en leesbevordering. In de middag ga je in gesprek met het Cultuurbedrijf over hoe je de jeugd aan het musiceren krijgt. Ook denk je mee over wat nodig is voor de cultuurhuisvesting. Dit is een grote opgave die veel aandacht vraagt. Het opstellen van beleid om minderheden maximaal mee te laten doen in de maatschappij behoort eveneens tot jouw takenpakket. Hiervoor voer je gesprekken met betrokken partners. 

Jouw profiel

Je hebt tenminste een relevante opleiding op HBO niveau afgerond. Je houdt ervan om met de organisaties en de mensen in contact te staan en gaat op pad om het netwerk te versterken. Je bent gericht op samenwerking en open in je communicatie. Je hebt een duidelijke visie op cultuur- en minderhedenbeleid. Je bent een overtuigende gesprekspartner, hebt oog voor verschillende belangen en je weet de gevoeligheid van bepaalde zaken snel in te schatten. 

Jouw competenties

 • Je bent creatief, vernieuwend en in staat om zelfstandig dossiers en projecten op te pakken
 • Je bent in staat het bestuur te adviseren en schrijft heldere en overtuigende beleidsanalyses
 • Je werkt integraal samen met andere disciplines zoals bijvoorbeeld onderwijs en sport
 • Je hebt gevoel voor financiën en ervaring met het beheren van budgetten.

Wat bieden wij jou

Wij bieden je een team met professionals, een team dat altijd de samenwerking zoekt en elkaars expertise benut. We vragen veel maar er staat ook veel tegenover. In ieder geval prima secundaire arbeidsvoorwaarden en een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. 

En verder

 • Op basis van een voorlopige indeling een salaris van maximaal € 4.671,- bruto per maand (schaal 10) bij een fulltime dienstverband
 • Een werkweek met flexibele werktijden
 • Mogelijkheden om thuis te werken
 • Een ABP-keuzepensioen
 • Uitstekende verlofregelingen
 • Een aantrekkelijk opleidingsprogramma
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet. Vakantiegeld? Een keer per jaar laten uitbetalen? Extra verlofuren? Het kan allemaal!

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met Arend van Dijk, manager Beleidsontwikkeling. Hij is te bereiken op telefoonnummer 06 18 10 58 58 of met Daniëlle van den Born, Strategisch Beleidsadviseur Sociaal Domein op telefoonnummer 06 83 16 78 46.
Heb je vragen over de procedure? Dan kun je contact opnemen met Hilja van der Meer, adviseur HR, te bereiken op 06 13 32 42 91.

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature en is jouw interesse gewekt? Solliciteer dan snel!

Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “solliciteren”.
Voor deze functie vragen wij een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Deze vacature staat gelijktijdig intern en extern open. Zolang de vacature online staat is deze beschikbaar.

Wie is Noordoostpolder?

Noordoostpolder gaat uit van een krachtig zelfbewustzijn. Dat geldt voor zowel de medewerkers als voor college en raad. We willen niet afwachten wat een ander voor ons doet. We kijken naar onszelf: wat kunnen we zélf doen? We gebruiken ons ‘boerenverstand’, laten ons hart spreken en bedenken, daar waar het past, zelf oplossingen.

Noordoostpolder gaat uit van loslaten en vertrouwen 
De toekomst laat zich lastiger voorspellen dan voorheen. Dat tast ons houvast aan regels en beleid aan. Dat vraagt om loslaten. En om een open oriëntatie. Belangrijk is dat we elkaar vertrouwen geven in het zoeken naar een passende uitkomst, ook al weten we vooraf lang niet altijd wat die uitkomst is.

Noordoostpolder gaat uit van denken in kansen en bewuste keuzes
Problemen en risico’s zijn niet ons uitgangspunt. Ons uitgangspunt is de kans die een vraag of situatie biedt. Denken in kansen staat overigens niet gelijk aan het vervullen van alle (politieke) ambities. Als gemeente moeten we focus aanbrengen en keuzes maken. 

Noordoostpolder is een dynamische gemeente met oog én oor voor onze inwoners en ondernemers
We gaan uit van de kracht van de samenleving: inwoners,  (maatschappelijke) organisaties en ondernemers in onze gemeente. We willen van betekenis zijn voor onze inwoners. Waar kracht ontbreekt, bieden we een passend vangnet. Wij denken dat mensen en organisaties op natuurlijke wijze veel zelf kunnen doen.

Reactietermijn verstreken