Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Beleidsadviseur Economische Zaken

Nieuw land op de bodem van de zee. Centimeter voor centimeter opgebouwd, vol durf en levenslust. Dat voel je, dat zie je! Een bruisende economie, fantastische bedrijven binnen onze dijken die het machtige water tegenhouden. Dit land leeft als nooit tevoren. Help jij ons de economie van Noordoostpolder versterken? Solliciteer dan op de functie van Beleidsadviseur Economische Zaken.

Aantal uren in overleg, tenminste 28 uur per week | max. € 4.671,- bij 36 uur (schaal 10) | IKB 17,05% | contract tijdelijk/vast

Dit ga je doen

De hedendaagse economische en economisch-sociale situatie vraagt creatieve en innovatieve oplossingen. Jij ontwikkelt strategisch beleid en koppelt de economische ontwikkeling van Noordoostpolder aan andere ontwikkelingen. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als mobiliteit, huisvesting, een inclusieve arbeidsmarkt en energietransitie. Ook bij de ontwikkeling van andere gemeentelijk beleid zorg je dat de economische invalshoek wordt meegenomen. Daarnaast ben je (mede) verantwoordelijk voor regionale samenwerking op economisch gebied, bijvoorbeeld in Flevoland en de Regio Zwolle. Je draagt actief bij aan de regionale afstemming en beleidsvorming.

Dit breng je mee

 • Je hebt een relevante opleiding op minimaal HBO-niveau.
 • Je hebt ervaring met economische beleidsontwikkeling en bent in staat om ontwikkelingen in je omgeving te signaleren, te analyseren en met de nodige daadkracht vorm en inhoud te geven.
 • Je bent gewend om in een politiek-bestuurlijke omgeving te werken.
 • Je werkt zelfstandig, toont eigenaarschap en je bent resultaatgericht.
 • Jij benut kansen en weet ideeën tot ontwikkeling te brengen.
 • Jij communiceert effectief en kan mensen aan elkaar verbinden, zowel intern als extern.
 • Jij bent creatief en flexibel.

Team Werk

Deze functie is ondergebracht in team Werk. In dit team werk je met vijf andere collega’s samen aan werk, in de breedste zin van het woord. Team Werk is onderdeel van het cluster Beleidsontwikkeling.

Dit bieden wij

Werk waar jij plezier in hebt! Dat plezier bestaat uit een informele werksfeer, prettige collega’s en een afwisselende baan. De organisatie geeft vertrouwen en ruimte zodat jij kunt doen waar je goed in bent, en je verder kunt  ontwikkelen.

Daarnaast:

 • een salaris in schaal 10. Dat is maximaal € 4.671,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
 • goede arbeidsvoorwaarden volgens de Cao Gemeenten, waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie.
 • deelname aan de pensioenregeling van het ABP.
 • een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk.
 • variabele werktijden onafhankelijk van plaats en tijd, dus ook mogelijkheden om thuis te werken. Je ontvangt een thuiswerkvergoeding van € 2,- per dag dat je thuis werkt.
 • uitstekende verlofregelingen. Het IKB bied je de mogelijkheid om maximaal 4 weken bij te kopen.
 • een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar; met de intentie deze na 1 jaar om te zetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wil je meer weten over deze functie?

Henk Romkes, beleidsadviseur toerisme & recreatie, kan je alles vertellen over deze functie. Hij is te bereiken op telefoonnummer 06 48 13 46 46.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Hilja van der Meer, adviseur HR, via telefoonnummer 06 13 32 42 91.

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature en is jouw interesse gewekt? Solliciteer dan snel!

Je kunt je CV en motivatie sturen via de button “solliciteren”. 

Een assessment maakt deel uit van de procedure.

Kom je bij ons werken, dan vragen we een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Deze vacature staat open zolang hij online staat.

Werken voor de Noordoostpolder

Werken bij de lokale overheid is leuk, zeker bij de gemeente Noordoostpolder. Hier kun je je hart ophalen. Want je kunt werken voor een gemeente die volop in ontwikkeling is. Die nog dichter bij de samenleving wil staan en bewust verbinding zoekt met haar inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. En die jou daarvoor de ruimte geeft. Natuurlijk, rekening houden met de regels hoort daarbij, maar dat kan op een flexibele manier. Zo spelen we (pro)actief in op wat er leeft onder onze inwoners, samenwerkende partners en bedrijfsleven. Dit vraagt van jou de nodige vaardigheden. Goed kunnen samenwerken en een gezonde dosis creativiteit en lef zijn hiervan treffende voorbeelden. Vanzelfsprekend voel je je verantwoordelijk voor de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijfsleven.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.