Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Beleidsadviseur landelijk gebied

Bij het cluster Beleidsontwikkeling zijn wij op zoek naar een Beleidsadviseur landelijk gebied.

Uren per week24-32 uur
Salarisniveaumax. € 5.621,-
IKB17,05 %
Reiskosten woon-werk€ 0,23 per kilometer
Contracttijdelijk, met uitzicht op vast

Ben jij de adviseur voor ons landelijk gebied?

Gemeente Noordoostpolder is qua landoppervlakte een van de grootste gemeenten van Nederland. Kenmerkend is het grote gebied dat wordt gebruikt voor landbouw. Al sinds het ontstaan van onze gemeente is Noordoostpolder gericht op de agrarische functie. We kennen een groot landelijk gebied waarin verschillende ontwikkelingen spelen op het gebied van landbouw, bodem en water. We houden aandacht voor de kenmerkende structuur van onze gemeente en geven ruimte aan agrarische ondernemers om innovatief voorop te blijven lopen. Dit gebeurt allemaal op de voormalige zeebodem. Door de ontwikkelingen op het onderwerp bodem en water en de ontwikkeling in ons landelijk gebied zijn we op zoek naar een beleidsadviseur landbouw, bodem en water.

Dit vind je leuk om te doen

Je bent werkzaam binnen het cluster Beleidsontwikkeling. Jij draagt bij aan een samenhangende aanpak waarbij het toekomstperspectief van het landelijk gebied centraal staat in relatie tot de inrichting van onze gemeente. Denk hierbij aan onderwerpen zoals de landbouwtransitie, natuur inclusieve landbouw, bodemdaling, klimaatbestendig landelijk gebied, duurzaam gebruik van de bodem en bodem- en waterkwaliteit in relatie tot ruimtelijke plannen binnen de gemeente. Daarbij heb je strategisch inzicht en weet je hoe je verschillende onderwerpen en beleidsterreinen aan elkaar koppelt en kunt verbinden. Je hebt bestuurlijke en politieke sensitiviteit aangaande jouw beleidsterrein aangezien dit belangrijke onderwerpen zijn binnen onze gemeente.

Daarnaast werk je aan:

 • Je denkt mee met beleid en stelt beleid op voor de onderwerpen landbouw, natuur inclusieve landbouw bodem en water. Jij kiest daarbij de strategische lijn en kaders voor gemeente Noordoostpolder. Daarbij weeg je de verschillende belangen af die er zijn.
 • Je denkt actief mee met de sector en over de wens voor een transitie naar een duurzame en economisch rendabele landbouw. 
 • Je levert toegevoegde waarde door het uitbouwen van het netwerk binnen de gemeente, je fungeert als schakelpunt en je werkt samen met stakeholders zoals agrariërs en medeoverheden. Je bent daarbij ons eerste aanspreekpunt op deze onderwerpen intern en extern. 
 • Je adviseert bij opgaven en programma’s die het beleidsveld landbouw, bodem en water raken in het landelijk gebied.
 • Je draagt zorg voor actuele informatie over onze bodem- en waterkwaliteit. Bovendien draag je zorg voor het door vertalen van landelijk bodem- en waterbeleid naar gemeentelijk beleid. 
 • Je neemt deel aan projectgroepen vanuit Rijk, regio en provincie in het kader van landbouw, bodem en water.
 • Je adviseert collega’s en bestuur (wethouders) over de verschillende thema’s binnen jouw beleidsgebied. Je werkt daarbij samen met andere clusters die raakvlakken hebben met deze onderwerpen.
 • Je verzorgt de beantwoording van vragen van de gemeenteraad en geeft vorm aan het bestuurlijk besluitvormingsproces.
 • Je volgt en evalueert de effecten van de maatregelen, je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen bij rijksoverheid en gemeenten en je doet voorstellen voor verbetering.

Pioniers hebben hier van water, land gemaakt, 80 jaar geleden. Avonturiers brachten dit gebied tot leven. Mensen zoals jij ontdekken dagelijks hun toekomstige werkplek hier.

HALLO, wij zijn gemeente Noordoostpolder. Bij ons werken is niet voor iedereen. Doe jij je werk met Hartstocht, ga jij het Avontuur niet uit de weg, ben je Leergierig, heb je het Lef om het anders te doen én Ontmoet je graag collega’s, inwoners en ondernemers?

Je krijgt hier de ruimte om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen. Om te groeien. Je werkt samen met professionals en kan pionieren. We doen hier de juiste dingen, dat doen we open en transparant. En we nemen de verantwoordelijkheid voor onze beslissingen. Het is mooi om dicht op de samenleving te mogen werken. We hebben het hier goed voor elkaar!

Jij hebt passie voor het landelijk gebied. Je beschikt over bestuurlijke sensitiviteit en bent je bewust van ambtelijke verhoudingen. Je kunt goed omgaan met tegengestelde belangen en voert graag het goede gesprek met oog voor de omgeving en diverse doelgroepen. Door te luisteren en te verdiepen ben je in staat een goede maatschappelijke afweging te maken. Samenwerken zit in je DNA, zoals jouw team er voor jou is, ben jij er voor jouw team! En verder:

 • beschik je over een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau in de richting van landbouw, milieu, bodem en/of water.
 • heb je relevante werkervaring in één of meerdere van de genoemde onderwerpen landbouw, milieu, bodem en/of water.
 • beschik je over goede communicatieve vaardigheden en ben je omgevingssensitief.
 • heb je een talent voor netwerken, verbinden en tactisch denken.
 • affiniteit met landbouw, bodem en water.

Wij bieden je een team met professionals, een team dat altijd de samenwerking zoekt en elkaars expertise benut. We vragen veel maar er staat ook veel tegenover. In ieder geval prima secundaire arbeidsvoorwaarden en een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt.

En verder:

 • ruimte voor groei en ontwikkeling.
 • een salaris van maximaal € 5.621,- (schaal 10A) bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
 • goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao Gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie.
 • deelname aan de pensioenregeling van het ABP.
 • een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk.
 • variabele werktijden onafhankelijk van plaats en tijd, dus ook mogelijkheden om thuis te werken. De vergoeding voor thuiswerken bedraagt € 3,- per dag.
 • onze organisatie kent een ruime verlofregeling en het IKB biedt je de mogelijkheid om ruim 5 weken bij te kopen.
 • een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met Dennis Weda, teamleider Beleidsontwikkeling. Hij is te bereiken op telefoonnummer 06 18 10 58 88.

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature en is jouw interesse gewekt? 

Solliciteer dan snel! Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “solliciteren”.

Voor deze functie vragen wij een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Vacature beleidsadviseur gemeente Noordoostpolder

Om deze video te bekijken gaat u akkoord gaan met de voorwaarden en privacybeleid van Youtube.
HR medewerker Sanne

Vragen? Neem contact op met

RecruiterSanne Lageveen 
☎ telefoonnummer06 18 10 57 84
✉ emails.lageveen@noordoostpolder.nl