Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Beleidsadviseur mobiliteit

Bij het cluster Beleidsontwikkeling zijn wij op zoek naar een Beleidsadviseur mobiliteit.

Uren per week32 uur
Salarisniveaumax. € 5.621,-
IKB17,05 %
Contracttijdelijk, met uitzicht op vast

Ben jij onze nieuwe adviseur mobiliteit?

Gemeente Noordoostpolder is volop in ontwikkeling! En dat betekent iets voor onze mobiliteit in alle mogelijke vormen. Er komen veel opgaves op ons af en deze opgaves moeten we goed opvangen om al het huidige en nieuwe verkeer goed en veilig te kunnen laten bewegen door onze kernen. Als beleidsadviseur mobiliteit werk je aan de opgaves rondom mobiliteit en verkeersveiligheid. Je hebt visie op mobiliteit en denkt mee aan innovatieve (beleids)oplossingen voor complexe mobiliteitsvraagstukken, variërend van vragen uit de samenleving tot de ontsluiting en inrichting van grootschalige ontwikkellocaties. Verder kenmerkt ons gebied zich als een auto-gemeente en ligt er de komende jaren een uitdaging om meer te sturen op OV, fiets en voet met passende oplossingen.

Verder kenmerkt ons gebied zich door een uitdagende verdeling tussen landelijk gebied en stedelijk karakter en brengt dat verschillende vraagstukken met zich mee. Zijn dit jouw onderwerpen? Neem dan contact met ons op! 

Pioniers hebben hier van water, land gemaakt, 80 jaar geleden. Avonturiers brachten dit gebied tot leven. Mensen zoals jij ontdekken dagelijks hun toekomstige werkplek hier.

HALLO, wij zijn gemeente Noordoostpolder. Bij ons werken is niet voor iedereen. Doe jij je werk met Hartstocht, ga jij het Avontuur niet uit de weg, ben je Leergierig, heb je het Lef om het anders te doen én Ontmoet je graag collega’s, inwoners en ondernemers?

Je krijgt hier de ruimte om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen. Om te groeien. Je werkt samen met professionals en kan pionieren. We doen hier de juiste dingen, dat doen we open en transparant. En we nemen de verantwoordelijkheid voor onze beslissingen. Het is mooi om dicht op de samenleving te mogen werken. We hebben het hier goed voor elkaar!

Je bent werkzaam binnen het cluster Beleidsontwikkeling. Je werkt aan de grote opgaven en projecten zoals de Lelylijn, N50, Superblocks, het verbeteren van het fietsnetwerk, het vergroten van verkeersveiligheid, het nieuwe parkeerbeleid, laadpalenbeleid, en het initiëren van en sturen op verbeteringen voor belangrijke autoroutes binnen onze gemeente. Je pakt de projecten uit ons Mobiliteitsplan 2030 met beide handen aan.

Vanuit jouw expertise onderzoek je knelpunten, werk je concrete voorstellen uit en adviseer je organisatie en bestuur op strategisch niveau omtrent mobiliteitsvraagstukken. Je weet hoe belangrijk het onderwerp mobiliteit is en hoe deze te koppelen aan de grote ontwikkelingen. Je hebt bestuurlijke en politieke sensitiviteit aangaande jouw beleidsterrein aangezien dit een belangrijk onderwerp is binnen onze gemeente.

Daarnaast werk je aan:

 • Je denkt mee met beleid en stelt beleid op voor het onderwerp mobiliteit en verkeer. Jij kiest daarbij de strategische lijn en kaders voor gemeente Noordoostpolder. Daarbij weeg je de verschillende belangen af die er zijn.
 • Je geeft invulling aan de strategische opgaven op het gebied van mobiliteit en houd regie op het Uitvoeringsprogramma Mobiliteit.
 • Je bent de sparring partner van de collega’s bij het ingenieursbureau. Samen vertalen jullie het strategisch beleid van wegen, infra en verkeer naar tactische doelstellingen.
 • Je fungeert als schakelpunt en je werkt samen met stakeholders zoals medeoverheden. Je bent daarbij ons eerste aanspreekpunt op het onderwerp mobiliteit, intern en extern.
 • Je adviseert bij opgaven en programma’s die het beleidsveld raken.
 • Je neemt deel aan projectgroepen en projecten vanuit Rijk, regio en provincie in het kader van mobiliteit die onze gemeente raken.
 • Je adviseert collega’s en bestuur (wethouders) over de verschillende thema’s binnen jouw beleidsgebied. Je werkt daarbij samen met andere clusters die raakvlakken hebben met het onderwerp mobiliteit.
 • Je verzorgt de beantwoording van vragen van de gemeenteraad en geeft vorm aan het bestuurlijk besluitvormingsproces.
 • Je volgt en evalueert de effecten van de maatregelen, je bent goed op de hoogte van de ontwikkelingen bij rijksoverheid en gemeenten en je doet voorstellen voor verbetering.
 • Je kunt worden ingezet op aanpalende beleidsterreinen binnen de organisatie.
 • Jouw interesse gaat uit naar grote complexe vraagstukken, maar je behoudt graag aansluiting met de praktijk van alledag.

Jij hebt passie voor mobiliteit en verkeer. Je beschikt over bestuurlijke en politieke sensitiviteit en bent je bewust van ambtelijke verhoudingen. Je kunt goed omgaan met tegengestelde belangen en voert graag het goede gesprek met oog voor de omgeving en diverse doelgroepen. Door te luisteren en te verdiepen ben je in staat een goede maatschappelijke afweging te maken. Samenwerken zit in je DNA, zoals jouw team er voor jou is, ben jij er voor jouw team! En verder:

 • Beschik je over een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau.
 • Heb je relevante werkervaring op het gebied van mobiliteit en/of verkeer.
 • Beschik je over goede communicatieve vaardigheden en ben je omgevingssensitief.
 • Heb je een talent voor netwerken, verbinden en strategisch denken.

Wij bieden je een team met professionals, een team dat altijd de samenwerking zoekt en elkaars expertise benut. We vragen veel maar er staat ook veel tegenover. In ieder geval prima secundaire arbeidsvoorwaarden en een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt.

Daarnaast:

 • Ruimte voor groei en ontwikkeling.
 • Een salaris van maximaal € 5.621,- (schaal 10A) bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao Gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie.
 • Deelname aan de pensioenregeling van het ABP.
 • Een reiskostenvergoeding woon-werk van € 0,23 per kilometer.
 • Variabele werktijden onafhankelijk van plaats en tijd, dus ook mogelijkheden om thuis te werken. De vergoeding voor thuiswerken bedraagt € 3,- per dag.
 • Onze organisatie kent een ruime verlofregeling en het IKB biedt je de mogelijkheid om ruim 5 weken bij te kopen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met Dennis Weda, teamleider Beleidsontwikkeling. Hij is te bereiken op telefoonnummer 06 18 10 58 88

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature en is jouw interesse gewekt? 

Solliciteer dan snel! Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “solliciteren”. 

Voor deze functie vragen wij een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). 
Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

HR medewerker Sanne

Vragen? Neem contact op met

RecruiterSanne Lageveen 
☎ telefoonnummer06 18 10 57 84
✉ emails.lageveen@noordoostpolder.nl