Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Boulevard Leemkade Kraggenburg feestelijk geopend

03 november 2023
Nieuws

Vrijdag 3 november zijn de heringerichte Boulevard Leemkade en de nieuwe recreatieve aanlegsteigers in Kraggenburg feestelijk geopend. Gedeputeerde Harold Hofstra van provincie Flevoland en wethouder Toon van Steen van gemeente Noordoostpolder verrichtten de openingshandeling door een nieuw informatiebord van Natuurmonumenten te onthullen. Op dit bord staat praktische informatie over routes in de omgeving en allerlei tips van de boswachter. 

Een recreatieve entree voor Kraggenburg 

De Leemkade heeft een ware metamorfose ondergaan met een groene en recreatieve inrichting. De voormalige industriële loswal heeft de uitstraling van een boulevard gekregen. Door het vergroenen van de Leemkade en het achterliggende bedrijventerrein is er ook meteen gewerkt aan een klimaat adaptieve herinrichting. 

De initiatiefgroep uit Kraggenburg heeft met een groep vrijwilligers hard meegewerkt aan de vernieuwing van het gebied rondom de Leemkade. De voormalige bietenbrug is gerenoveerd en voorzien van een mooi cortenstalen kader, waarin een toepasselijk gedicht is uitgesneden. Er is een botenhelling aangelegd, het ijsclubgebouw is volledig vernieuwd en er is een nieuwe MTB route gerealiseerd vanaf de loswal door het Voorsterbos. Vanuit het dorp spraken André Verwer namens Dorpsbelang Kraggenburg en Wubbo de Raad namens de initiatiefgroep uit Kraggenburg. 

Versterking leefbaarheid van Kraggenburg 

Ook Henk Noome, voorzitter LEADER Flevoland, sprak de aanwezigen toe. Het project ‘Boulevard Leemkade Kraggenburg’ is gerealiseerd vanuit LEADER Flevoland. De recreatieve aanlegsteigers zijn aangelegd met een bijdrage vanuit het ZZL-programma. De organisaties uit het gebied hebben bijgedragen met sponsorgeld, een eigen bijdrage en vrijwilligersuren.