Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Brand in Rutten - Update 21:00 uur

02 januari 2024
Nieuws

Er woedt een grote brand bij een agrarisch bedrijf in Rutten. De brandweer uit de regio is aanwezig en bezig met blussen.

Update 21.00 uur

De brandweer is nog aan het nablussen. Er is ook nog rook. Houd tot morgenochtend de ramen, deuren en ventilatieroosters gesloten. Zojuist is hierover opnieuw een NL-alert verstuurd. Als de situatie zo blijft, was dit het laatste alert over dit incident en tevens de laatste update op de website.

Update 17.30 uur

De brandweer krijgt meer controle op de brand. De bluswerkzaamheden zijn nog volop gaande en er is ook nog steeds rookontwikkeling. Daarom blijft het advies: Heb je last van de rook? Blijf binnen, houd ramen, deuren en ventilatieroosters gesloten en zet eventueel mechanische ventilatie uit.

Update 15:06 uur

De brand is nog niet onder controle.

Op het dak liggen zonnepanelen. Het is nog onbekend of er glasdeeltjes van de zonnepanelen in de rook zitten.
Als u glasdeeltjes vindt, raak deze niet aan en ruim de deeltjes niet zelf op. Laat de deeltjes liggen. Neem contact op met de Omgevingsdienst (OFGV), telefoonnummer: 088 63 33 000.

Update 11.30 uur

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Er zijn rookwolken. Deze trekken richting het noordoosten over de A6.

Omwonenden zijn opgeroepen om ramen en deuren te sluiten en om eventuele mechanische ventilatiesystemen uit te zetten. Om 11.33 uur is hiervoor een NL-alert uitgegaan.

Meer informatie volgt op de website van de Veiligheidsregio Flevoland.