Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Burgemeester sluit drugspand in Emmeloord

22 september 2022
Nieuws
voorbeeld van hennepplant

Op donderdag 22 september 2022 heeft burgemeester De Groot een drugspand aan de Verlengde Gildenweg in Emmeloord gesloten. De sluiting is op grond van artikel 13b van de Opiumwet en geldt voor een periode van drie maanden.

Hennepkwekerij

Onlangs trof de politie in het bedrijfspand een professionele hennepkwekerij aan. In deze kwekerij zaten ruim 300 planten. Bovendien was er, door het omzeilen van alle nutsvoorzieningen, een hoge mate van brandgevaar.

Bestrijding drugshandel

Het doel van de tijdelijke sluiting van de het pand is de bestrijding van drugshandel en het einde maken aan drugs gerelateerde activiteiten. “Dit bedrijfspand was volledig ingericht als hennepkwekerij. Deze vorm van criminaliteit heeft veel impact op de veiligheid, óók als dit op een bedrijventerrein plaatsvindt. Naast het strafrechtelijke vervolg vind ik het dan ook nodig om als burgemeester in te grijpen”, aldus burgemeester De Groot.

Meld overlast

De handel en productie van drugs gaan vaak gepaard met overlast, criminaliteit en veiligheidsrisico’s. Ervaart u drugsoverlast en/ of vermoedt u dat er bij u in de buurt drugsproductie plaatsvindt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neemt u dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.