Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Communicatieadviseur

Voor het team communicatie zijn wij op zoek naar een senior Communicatieadviseur.

Uren per week

30 uur

Salarisniveau

max. € 5.366,-

IKB

17,05 %

Contract

tijdelijk, met uitzicht op vast

Dit vind je leuk om te doen

Als senior communicatieadviseur ben je betrokken bij projecten en programma’s en voer je regie op communicatievraagstukken. Je adviseert over maatschappelijke onderwerpen. Het werkveld is heel breed en wisselt van ruimtelijke ontwikkeling tot sociaal domein. Afhankelijk van je ervaring en wensen, kijken we samen naar een passende portefeuille. Affiniteit met het sociaal domein is een pré en kan jouw aandachtsgebied worden. Uiteraard pak je samen met de andere communicatiecollega’s ook lopende zaken op die zich voordoen binnen het team, zoals bijvoorbeeld het contact met de media.

Pioniers hebben hier van water, land gemaakt, 80 jaar geleden. Avonturiers brachten dit gebied tot leven. Mensen zoals jij ontdekken dagelijks hun toekomstige werkplek hier.

HALLO, wij zijn gemeente Noordoostpolder. Bij ons werken is niet voor iedereen. Doe jij je werk met Hartstocht, ga jij het Avontuur niet uit de weg, ben je Leergierig, heb je het Lef om het anders te doen én Ontmoet je graag collega’s, inwoners en ondernemers?

Je krijgt hier de ruimte om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen. Om te groeien. Je werkt samen met professionals en kan pionieren. We doen hier de juiste dingen; dat doen we open en transparant. En we nemen de verantwoordelijkheid voor onze beslissingen. Het is mooi om dicht op de samenleving te mogen werken. We hebben het hier goed voor elkaar!

Je bent een stevige gesprekspartner, initiatiefrijk en resultaatgericht. Je zoekt steeds de verbinding tussen de samenleving, het bestuur en de organisatie. Je maakt de gemeente naar buiten toe zichtbaar maar bent ook in staat om de leefwereld van inwoners en ondernemers te vertalen naar de organisatie. Je werkt samen aan de ontwikkeling van de gemeentelijke organisatie op het gebied van communicatie. Je denkt in kansen en stuurt op mogelijkheden.  

Het team werkt met de methode Communiceren met Focus. We wegen onze inzet af. Heeft een aanvraag maatschappelijke impact, is het bestuurlijke prioriteit is en kunnen we met communicatie het verschil maken? Zo houden we ons bezig met de juiste dingen, en doen we de juiste dingen goed.

Je werkt en denkt op minimaal HBO-niveau, je hebt een afgeronde communicatieopleiding en je bent een ervaren communicatieadviseur. Je bent enthousiast, betrokken, analytisch en standvastig. Je beschikt over organisatie- en omgevingssensitiviteit. Het spreekt voor zich dat je passie hebt voor het communicatie vak en je houdt ervan om samen met het team de communicatievisie door te ontwikkelen.

We zijn een gemeente die het goed voor elkaar wil hebben. Zowel voor onze inwoners en ondernemers als voor onze medewerkers. We doen ons uiterste best om als betrouwbare, bereikbare en betrokken overheid in contact te staan met al onze doelgroepen. Dat vraagt een houding waarin samenwerken en verbinden centraal staan. Jij geeft daar samen met ons invulling aan. 

Verder bieden wij: 

Werk waar jij plezier in hebt. Dat plezier bestaat uit een informele werksfeer, prettige collega’s en een dynamische functie waarin je veel autonomie hebt. Leidinggevenden geven vertrouwen en ruimte zodat jij je kunt ontwikkelen en doen waar je goed in bent. 

Daarnaast: 

  • Een salaris van maximaal € 5.366,- (schaal 10A) bruto per maand bij een fulltime dienstverband.
  • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao Gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie.
  • Deelname aan de pensioenregeling van het ABP.
  • Een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk.
  • Variabele werktijden onafhankelijk van plaats en tijd, dus ook mogelijkheden om thuis te werken. De vergoeding voor thuiswerken bedraagt € 3,- per dag.
  • Onze organisatie kent een ruime verlofregeling en het IKB biedt je de mogelijkheid om ruim 5 weken bij te kopen.
  • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Laat je gerust informeren

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Annemieke Reitsma, teamleider communicatie, e-mail: a.reitsma@noordoostpolder.nl of mobiel: 06 13 34 38 95.

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature en is jouw interesse gewekt? Reageer dan snel!

Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in PDF) via de knop “solliciteren”.

Voor deze functie vragen wij een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Een assessment maakt onderdeel uit van de procedure.
Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Hallo senior communicatieadviseur

Om deze video te bekijken gaat u akkoord gaan met de voorwaarden en privacybeleid van Youtube.
HR medewerker Gabe

Vragen? Neem contact op met

Recruiter

Gabe de Jong

☎ telefoonnummer

06 18 10 58 97 

✉ email

g.dejong@noordoostpolder.nl