Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Communicatieadviseur

Werken bij de lokale overheid is leuk, zeker bij de gemeente Noordoostpolder. Hier kun je je hart ophalen. Want je kunt werken voor een gemeente die volop in ontwikkeling is. Als je je thuis voelt in een informele organisatie met een no-nonsense cultuur, dan is deze functie misschien wel iets voor jou! Wij zijn op zoek naar een strategische en gedreven Communicatieadviseur.

Reactietermijn verstreken

Aantal uren 32-36 | max. € 5.021,- bij 36 uur (schaal 10A) | contract tijdelijk/vast | IKB 17,05%

Dit ga je doen

Je adviseert vanuit het communicatievak over het beleid en de uitvoering van de organisatie. Je beweegt je soepel binnen verschillende vakdisciplines zoals interne communicatie, crisiscommunicatie en projectcommunicatie. Het accent voor de vacature ligt op het gebied van het sociaal domein (werk, inkomen en zorg). Je participeert (pro)actief in projecten binnen het sociaal domein. Daarnaast pak je samen met de andere communicatiecollega’s lopende zaken op die zich voordoen binnen het team, zoals het beantwoorden van persvragen, adviseren over participatie of het schrijven van stukken.

Zo pak je het aan

Je zoekt steeds de verbinding tussen de samenleving, het bestuur en de organisatie. Je bent een stevige gesprekspartner, initiatiefrijk en resultaatgericht. Je maakt de gemeente naar buiten toe zichtbaar maar bent ook in staat om de leefwereld te vertalen naar de organisatie. Je werkt samen aan de ontwikkeling van de gemeentelijke organisatie op het gebied van communicatie. Je denkt in kansen en stuurt op mogelijkheden. Je spart met je collega-communicatieadviseurs en je werkt samen én alleen je adviezen uit.

Dit is jouw achtergrond

Je werkt en denkt op minimaal HBO-niveau, je hebt een afgeronde communicatieopleiding en je bent een ervaren communicatieadviseur. Je hebt passie voor het communicatievak en je houdt ervan om samen met het team de communicatievisie door te ontwikkelen. Je bent enthousiast, betrokken, analytisch en standvastig. 

Dit bieden we jou

We zijn een gemeente die het goed voor elkaar wil hebben. Zowel voor onze inwoners en ondernemers als voor onze medewerkers. We doen ons uiterste best om als betrouwbare, bereikbare en betrokken overheid in contact te staan met al onze doelgroepen. Dat vraagt een houding waarin samenwerken en verbinden centraal staan. Jij kunt daar samen met ons invulling aan geven.

Verder bieden we je werk waar jij plezier in hebt. Dat plezier bestaat uit een informele werksfeer, prettige collega’s en een afwisselende baan. Leidinggevenden geven vertrouwen en ruimte zodat de medewerkers zich kunnen ontwikkelen en doen waar ze goed in zijn.

Daarnaast:

  • Een brutosalaris van maximaal € 5.021,- per maand bij 36 uur (schaal 10A)
  • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie
  • Onze organisatie kent een ruime verlofregeling en het IKB biedt je daarnaast de mogelijkheid om maximaal 4 weken bij te kopen
  • Deelname aan de pensioenregeling van het ABP
  • Een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk
  • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
  • Variabele werktijden (thuiswerken behoort tot de mogelijkheden, maar gezien de aard van de functie is aanwezigheid van de adviseur op kantoor, dichtbij de medewerkers, het meest gewenst).

Laat je gerust informeren

Voor meer informatie over de inhoud van deze functie kun je contact opnemen met Annemieke Reitsma, teamleider communicatie, e-mail a.reitsma@noordoostpolder.nl of mobiel 06-13 34 38 95

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Celine Vos, adviseur HR,
celine.vos@noordoostpolder.nl of telefoonnummer 06-20 56 75 89.

Ben jij de persoon die we zoeken?

Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “solliciteren”.

Een assessment maakt deel uit van de procedure.
Kom je bij ons werken, dan vragen we een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Werken voor de Noordoostpolder

Werken bij de lokale overheid is leuk; zeker bij de gemeente Noordoostpolder. Hier kun je je hart ophalen. Want je kunt werken voor een gemeente die volop in ontwikkeling is. Die nog dichter bij de samenleving wil staan en bewust verbinding zoekt met haar inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. En die jou daarvoor de ruimte geeft. Natuurlijk, rekening houden met de regels hoort daarbij, maar dat kan op een flexibele manier. Zo spelen we (pro)actief in op wat er leeft onder onze inwoners, samenwerkende partners en bedrijfsleven. Dit vraagt van jou de nodige vaardigheden. Goed kunnen samenwerken en een gezonde dosis creativiteit en lef zijn hiervan treffende voorbeelden. Vanzelfsprekend voel je je verantwoordelijk voor de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijfsleven.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Reactietermijn verstreken