Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Corona-betalingsregeling voor ondernemers

Als u tijdens de coronacrisis bijzonder uitstel van betaling hebt gekregen van de Belastingdienst en een betalingsregeling hebt afgesproken, kan deze informatie relevant zijn voor u.

Intrekken van Betalingsregeling

Vanaf 6 juli 2023 stuurt de Belastingdienst intrekkingsbrieven naar ondernemers met een (grote) achterstand in de corona-betalingsregeling. Deze brieven geven aan dat de betalingsregeling wordt ingetrokken. Dit betekent dat alle (naheffings-)aanslagen die onder het bijzonder uitstel vallen, in één keer aan de Belastingdienst moeten worden betaald. Dit volledige bedrag moet u vóór 29 augustus 2023 betalen.

Hervatten van Betalingsregeling

Aan ondernemers die wel kunnen betalen, biedt de Belastingdienst, onder strikte voorwaarden, een aantal mogelijkheden om de betalingsregeling te hervatten. Meer informatie hierover is beschikbaar op de website van de Belastingdienst. Of neem contact op met de Belastingtelefoon via 0800 - 0543.
Maandag 28 augustus 2023 is de uiterste datum waarop ondernemers een verzoek kunnen indienen om van deze mogelijkheden gebruik te maken.

Heeft u financiële zorgen, betalingsachterstanden of schulden waar u zelf niet meer uit komt?

Ondernemers die in de provincie Flevoland wonen en te maken hebben met financiële zorgen, betalingsachterstanden of schulden, kunnen contact opnemen met het Zelfstandigenloket Flevoland (ZLF). Het ZLF adviseert en begeleidt bij het aanpakken van schulden en werkt samen met gespecialiseerde partijen in schuldhulpverlening voor ondernemers, zoals Zuidweg & Partners en Okkerse & Schop Advocaten. De gemeente vergoedt het advies en de begeleiding.

Contactgegevens Zelfstandigenloket Flevoland (ZLF)

Voor meer gedetailleerde informatie en hulp bij specifieke situaties, kunt u terecht op de website van de Belastingdienst en het Zelfstandigenloket Flevoland.