Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Drukfout op stempassen

13 november 2023
Nieuws

Helaas is er bij de drukker iets misgegaan bij het drukken van de stempassen. De drukker drukt op de stempas een sorteercode voor Post NL. Die sorteercode gebruikt Post NL om de stempassen op het juiste adres te bezorgen. Helaas is de sorteercode op de stempassen niet goed waardoor de bezorging van Post NL vertraging heeft opgelopen of zelfs is misgegaan.

Bezorging door Post NL

Nadat de fout ontdekt is heeft Post NL hard gewerkt om de nog niet bezorgde passen alsnog op de juiste plek te krijgen. Er zijn ook stempassen op het verkeerde adres bezorgd. Daarom vraagt de gemeente haar inwoners om de ontvangen stempas(sen) goed te bekijken. Is de stempas echt van diegene of van een huisgenoot? Of heeft de inwoner een stempas ontvangen van iemand anders? Heeft een inwoner een stempas van iemand die in de buurt woont, dan is het fijn als de inwoner deze door in de brievenbus van diegene doet. Of deze retour afzender stuurt.

Nog geen stempas ontvangen?

Inwoners die op 12 november de stempas nog niet ontvangen hebben kunnen een vervangende stempas aanvragen. Dat kan via de website van de gemeente of door een afspraak te maken voor een aanvraag aan de balie. Meer informatie hierover staat op de website www.noordoostpolder.nl.

Bericht van de burgemeester

Komende week krijgen alle huishoudens een kaart van burgemeester Roger de Groot op de deurmat met een uitnodiging om te gaan stemmen. “Het is belangrijk dat iedere inwoner die dat wil de kans krijgt om te gaan stemmen. Daarom staat er op de kaart een oproep om een vervangende stempas aan te vragen als inwoners geen stempas ontvangen hebben”, aldus burgemeester de Groot.

Stemmen kan alleen met stempas én legitimatiebewijs

Inwoners hoeven zich geen zorgen te maken dat iemand anders met hun stempas gaat stemmen. Op het stembureau wordt het legitimatiebewijs van de stemmer goed bekeken. Als de gegevens op de stempas en het legitimatiebewijs niet overeenkomen krijgt de stemmer geen stembiljet.