Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Energiekosten

Tegemoetkoming in de energiekosten

Gemeente stelt noodfonds open voor maatschappelijke organisaties

Veel maatschappelijke organisaties hebben last van gestegen energiekosten. Gemeente Noordoostpolder wil hen hierin tegemoetkomen. Daarom is een noodfonds van € 500.000 ingericht. 

Aanvragen van 7 februari tot 1 maart 2023

De aanvraagperiode loopt tot 1 maart. Alle bij ons bekende organisaties (sportverenigingen, dorps- en wijkhuizen) ontvangen een mail. Clubs of organisaties die geen mail hebben ontvangen maar er wel voor in aanmerking willen komen, kunnen natuurlijk ook een aanvraag doen. 

Er gelden een paar voorwaarden om geld te krijgen

Verenigingen die een energiecontract van een gebouw hebben, kunnen een financiële bijdrage aanvragen. Dit geldt als het gebouw vooral gebruikt wordt voor sociaal-maatschappelijke activiteiten (bijv. sport, cultuur of bijeenkomsten die door vrijwilligers georganiseerd worden). Zij krijgen een bijdrage als de energierekening in 2022 is gestegen. Verder moeten er voor het gebouw minstens drie energiebesparende maatregelen zijn getroffen (of in 2023 worden getroffen). Denk aan: zonnepanelen, led-verlichting, energiescan gedaan, apparaten zuiniger ingesteld et cetera.

Uitbetaling voor de zomer

Als alle aanvragen binnen zijn, weten we hoeveel we aan de organisaties kunnen overmaken. Dat is een bedrag van maximaal € 20.000 per gebouw. Alle aanvragers krijgen voor de zomer bericht.