Energieloket

Wilt u informatie over het verduurzamen van uw woning? Over het vervangen van de CV-ketel? Of hoe u op uw energierekening kunt besparen? Of wilt u alles weten over energie opwekken en de diverse subsidies? Het Energieloket helpt u met een gratis en onafhankelijk advies.

In Nederland moeten, volgens de afspraken uit het Klimaatakkoord, alle woningen in het jaar 2050 aardgasvrij zijn. Dat gebeurt niet van de ene op de andere dag. Je kunt zelf al wel de eerste stappen zetten richting aardgasvrij. Dat is slim, want we krijgen er allemaal mee te maken. In de komende tientallen jaren moeten in onze gemeente bijna 20.000 woningen van het aardgas af en op andere wijze worden verwarmd. In de Transitievisie warmte komt te staan hoe dorpen en wijken verwarmd gaan worden en welke het eerst aan de beurt zijn.

In 2021 maakt de gemeente een Transitievisie warmte. Daarin komt een tijdpad  wanneer dorpen en wijken van het aardgas afgaan. Inwoners worden vanaf het begin betrokken bij dit proces. Eind 2021 hebben we een beeld in welk dorp of welke wijk we het eerst willen beginnen. Samen met wijkbewoners kijken we welke warmtevoorziening de voorkeur heeft. En we spreken af wanneer het dorp of de wijk wordt afgesloten van het aardgas.  Stap voor stap, wijk voor wijk werken we zo de komende tientallen jaren toe naar een aardgasvrije Noordoostpolder.

Uw Reactie
Uw Reactie