Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Energieloket voor kosteloos advies over energiezuinig wonen

01 juli 2024
Nieuws

Per 1 juli 2024 gaat het Energieloket van Noordoostpolder verder onder Regionaal Energieloket. Dit energieloket helpt bewoners bij het beantwoorden van vragen rondom energiezuinig wonen. Het Energieloket staat online op www.regionaalenergieloket.nl.

Inwoners krijgen online hulp en informatie

Hoe krijg ik mijn energierekening omlaag? Kan ik iets doen aan de tocht in huis? Hoe werkt een warmtepomp? En kan ik subsidie krijgen voor isolatie? Dit zijn vragen die bij veel bewoners spelen. Het Energieloket Noordoostpolder geeft informatie en advies bij alle vragen over energiezuinig wonen en bundelt alle informatie op een plek: regionaalenergieloket.nl. 

Het Regionaal Energieloket helpt bewoners met alle vragen rondom duurzaam wonen:

  • Onafhankelijke informatie over zonnepanelen, isolatie en warmte-oplossingen. De technisch adviseurs van Regionaal Energieloket zorgen dat alle informatie te vinden is. Duidelijke uitleg, zonder gedoe.
  • Beschikbare subsidies en leningen. Op de website van Regionaal Energieloket vind je alle informatie op één plek. Zowel subsidies, leningen, nationale regelingen als lokale financieringsmogelijkheden. 
  • Gratis HuisScan. Doe de HuisScan en zie in 2 minuten wat voor jouw woning en situatie de mogelijkheden zijn om je energierekening te verlagen.
  • Advies via telefoon of e-mail. Kom je er niet uit? Dan kun je bellen of mailen met Regionaal Energieloket. Indien nodig word je doorverwezen naar specialisten voor een uitgebreid bouw- en installatietechnisch advies.
  • Vrijblijvend offertes van installateurs. Offertes bij bouw- en installatiebedrijven kunnen via de website worden aangevraagd. Makkelijk, snel en geheel vrijblijvend.

Ga naar regionaalenergieloket.nl en vul je postcode in om het Energieloket Noordoostpolder te bekijken. 

Het Energieloket in de bibliotheek Emmeloord is vanaf 1 juli gesloten. De gemeente kijkt na de zomer of dit fysiek loket verder wordt voortgezet.