Erkennen van een kind

Als u niet getrouwd bent en u geen geregistreerd partnerschap heeft, dan heeft uw kind bij de geboorte wettelijk gezien alleen een moeder. De vader of duomoeder moet eerst het kind erkennen om juridisch gezien de ouder te worden van het kind. De persoon die het kind erkend hoeft niet de biologische ouder te zijn. U regelt erkenning van een kind in het gemeentehuis. U kunt een kind niet erkennen als het al 2 ouders heeft.

Do you not have Dutch nationality or have you lived abroad for a certain period? Or is the child you want to acknowledge already born? Then contact us by telephone to make an appointment.

In verband met het coronavirus kunt u alleen op afspraak een kind erkennen.

Is het kind dat u wilt erkennen al geboren?
Dan kunt u telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken via 0527 63 39 11.

Is het kind dat u wilt erkennen nog niet geboren?
Dan kunt u telefonisch contact opnemen om een afspraak maken via 0527 63 39 11. De biologische moeder en de erkenner moeten samen naar het gemeentehuis komen. U neemt beiden een geldig legitimatiebewijs mee.

Bij erkenning van het eerste gezamenlijke kind kunt u de achternaam kiezen. Alle volgende gezamenlijke kinderen krijgen dezelfde achternaam.

Is het kind dat u wilt erkennen al geboren? Dan kunt u telefonisch contact opnemen om een afspraak te maken via 0527 63 39 11.

Is het kind dat u wilt erkennen nog niet geboren? Dan kan de biologische moeder schriftelijk toestemming geven voor de erkenning. De erkenner kan een afspraak maken via 0527 63 39 11 en neemt dan een geldig legitimatiebewijs mee. De moeder hoeft dan niet mee naar het gemeentehuis, maar moet wel een kopie van een geldig legitimatiebewijs meegeven.

pdf Schriftelijke toestemming moeder tot erkenning kind (PDF, 106.28 KB)
Uw Reactie
Uw Reactie