Evenementen in coronatijd

We ontvangen regelmatig vragen over het organiseren van evenementen en kleinschalige activiteiten. Deze vragen en voorstellen bekijken we momenteel afzonderlijk, maar er zijn een aantal punten waar we bij iedere (aan)vraag naar kijken. Deze zijn gebaseerd op de persconferentie van 23 maart.

Tot en met 5 mei geen evenementen

Tot en met 5 mei wordt er door de voorzitters van de Veiligheidsregio’s geen ruimte gezien voor het organiseren van evenementen in het land. Dit geldt dus ook voor de Noordoostpolder. De gemeente geeft tot en met 5 mei dus geen vergunning af voor evenementen. Fysieke evenementen rond Koningsdag en Bevrijdingsdag zijn niet mogelijk. De Veiligheidsregio geeft hiermee duidelijkheid voor de organisatoren van evenementen tijdens deze feestdagen.

Kleinschalige en georganiseerde digitale activiteiten waarbij geen sprake is van publiek of groepsvorming, zijn in overleg met de gemeente mogelijk. Een voorstel voor het organiseren van een kleinschalige of digitale activiteit kan via info@noordoostpolder.nl worden voorgelegd. Geef daarbij aan dat het om een (corona)activiteit gaat. Ook vragen we u om via een uitwerking of draaiboek duidelijk te maken welke (corona)maatregelen worden genomen om bijvoorbeeld publieks- of groepsvorming tegen te gaan. Gelukkig is het op die manier toch mogelijk om bepaalde activiteiten toe te staan. Denk aan de verlichte boerderijenroute of een autopuzzelrit waarbij deelnemers in de auto blijven en verspreid over een langere periode deelnemen. Ook de aangepaste versie van het Tulpenfestival kan dit voorjaar met dit soort voorwaarden en in goed overleg doorgaan.

Evenementen na 5 mei

Voor evenementen na 5 mei kunnen organisaties alvast voorbereidingen treffen zoals het doen van een aanvraag. Bij de aanvraag hoort een coronaprotocol waarin is aangegeven hoe de coronamaatregelen worden gehandhaafd. De aanvragen kunnen pas volledig beoordeeld en verleend worden indien evenementen weer zijn toegestaan. Wij hopen dat er door het vaccineren van grote groepen mensen en door intensief testen, na 5 mei snel meer mogelijk is.

Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op

Als u nog vragen heeft, neem dan contact met ons op. Het telefoonnummer is (0527) 63 39 11. Of stuur een e-mail naar: info@noordoostpolder.nl. Tot slot, mogelijk geeft de volgende persconferentie aanleiding om (aan)vragen anders te beoordelen. Uiteraard nemen we dat dan mee.  

Uw Reactie
Uw Reactie