Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Gedragswetenschapper

Binnen het cluster Uitvoering Sociaal Domein zijn we op zoek naar een nieuwe collega voor de functie van Gedragswetenschapper.

Aantal uren 18-36 | max. € 5.021,- bij 36 uur (schaal 10A) | contract tijdelijk/vast | IKB 17,05% 

Wie zoeken wij?

Als gedragswetenschapper ben je betrokken bij (complexe) casuïstiek van jeugdigen en ouders. Je zet jouw kwaliteiten in om inhoudelijke ondersteuning en methodische begeleiding te bieden aan het team Jeugd (gevraagd en ongevraagd). In het geval van een crisissituatie stel jij je flexibel op en ben je in staat om acuut een inschatting te maken van de veiligheid van de jeugdige en ouders. 

Het cluster

Je werkt in het team Jeugd, onderdeel van het cluster Uitvoering Sociaal Domein (USD). USD bestaat uit vier teams, elk team wordt aangestuurd door een teamleider en is werkzaam voor alle inwoners van de gemeente, van jong tot oud, participatie, WMO en jeugd. De competenties klantgericht, vraaggericht en transparant werken staan hoog in je vaandel binnen het cluster USD! Ons team jeugd bestaat uit de klantmanagers jeugd, de jeugdadministratie, leerplicht en contractmanagement. Je zal hoofdzakelijk direct contact hebben met de klantmanagers jeugd en hen ondersteunen bij zijn of haar taak. 

Wat ga je doen?

De werkzaamheden kenmerken zich verder door inhoudelijke verantwoordelijkheid vanuit zelfstandig en professioneel handelen. Het begeleiden van de casuïstiek groepen, de werkverdeling en het voeren van individuele caseload gesprekken. Het nemen van kernbeslissingen (o.a. 24-uurs jeugdhulp, jeugdbeschermingstafel, opschalen naar Veilig Thuis en Crisis hulpverlening). Het adviseren en ondersteunen van de klantmanagers door individuele gesprekken, caseloadgesprekken en de casuïstiek besprekingen (in groep). Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de deskundigheidsbevordering en lever je een bijdrage aan beleidsontwikkeling. Vanuit jouw functie als gedragswetenschapper sluit je aan bij het Regionaal Expert Team (RET). Het Regionaal Expert Team is een overleg met experts.

Jouw profiel

Je hebt een afgeronde opleiding (Pedagogische Wetenschappen, Orthopedagogiek of Psychologie) op wo-niveau en je bent SKJ-geregistreerd. Je past het beste in het profiel als je ervaring hebt als gedragswetenschapper in een gelijkwaardige organisatie in het sociaal domein (gemeente, zorg, welzijn of maatschappelijk ondersteuning).

Jouw competenties

Je hebt goede communicatieve vaardigheden en kan goed samenwerken. Je bent zichtbaar en hebt het lef en het vermogen om ook buiten de vastgestelde kaders oplossingen te vinden. Je bent stressbestendig, weet je verantwoordelijkheid te pakken en oplossingsgericht te handelen.

Wat bieden wij jou

Wij bieden je een interessante baan vol uitdagingen binnen een team waar oog is voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.

En verder

  • Een salaris van maximaal € 5.021,- bruto per maand (schaal 10A) bij een fulltime dienstverband
  • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao Gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie
  • Een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk
  • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
  • Een ABP-keuzepensioen
  • Variabele werktijden onafhankelijk van plaats en tijd, dus ook mogelijkheden om thuis te werken.

Wil je meer weten over deze functie?

Maureen Baidjoe, teamleider jeugd, kan je alles vertellen over deze functie. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 51 19 44 00.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Hilja van der Meer, adviseur HR, via telefoonnummer 06 13 32 42 91.

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature en is jouw interesse gewekt? Solliciteer dan snel!

Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “solliciteren”. 

Een assessment maakt deel uit van de procedure.
Voor deze functie vragen wij een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).
Zolang de vacature online staat is deze beschikbaar.

Werken voor de Noordoostpolder

Werken bij de lokale overheid is leuk, zeker bij de gemeente Noordoostpolder. Hier kun je je hart ophalen. Want je kunt werken voor een gemeente die volop in ontwikkeling is. Die nog dichter bij de samenleving wil staan en bewust verbinding zoekt met haar inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijfsleven. En die jou daarvoor de ruimte geeft. Natuurlijk, rekening houden met de regels hoort daarbij, maar dat kan op een flexibele manier. Zo spelen we (pro)actief in op wat er leeft onder onze inwoners, samenwerkende partners en bedrijfsleven. Dit vraagt van jou de nodige vaardigheden. Goed kunnen samenwerken en een gezonde dosis creativiteit en lef zijn hiervan treffende voorbeelden. Vanzelfsprekend voel je je verantwoordelijk voor de dienstverlening aan onze inwoners en bedrijfsleven.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.