Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Gevonden of verloren voorwerpen

Heeft u iets verloren of gevonden? Dan kunt u dit doorgeven aan de gemeente. Als u een voorwerp heeft gevonden, bent u zelfs verplicht dit zo snel mogelijk te melden. Melding doen kan via verlorenofgevonden.nl. Alle gevonden voorwerpen publiceren wij op deze website. U kunt ook langskomen bij de balie van het gemeentehuis of uw melding telefonisch doorgeven.

Wat u moet weten

Als u iets gevonden heeft

  • U mag het gevonden voorwerp afgeven bij de gemeente of het zelf bewaren. U bent dan verplicht ervoor te zorgen dat het in dezelfde staat blijft. U moet het voorwerp 1 jaar bewaren
  • Bewaart u het voorwerp zelf, dan nemen wij contact op als de eigenaar zich meldt of wij vragen de eigenaar zelf contact met u op te nemen
  • Heeft u een identiteitskaart, paspoort, rijbewijs of verblijfsdocument gevonden? Deze documenten zijn eigendom van de staat. U bent verplicht om ze bij de gemeente af te geven. Dit geldt ook voor militaire goederen (zoals kleding en uitrusting)

Als u iets verloren heeft

  • Kijk regelmatig op de website verlorenofgevonden.nlexterne-link-icoon of uw voorwerp gevonden is
  • Bij beroving of diefstal van uw eigendom moet u altijd aangifte doen bij de politie. Dat kan vaak online op de website van de politieexterne-link-icoon
  • Bent u uw identiteitskaart of paspoort kwijtgeraakt? Of is deze gestolen? Meld dit zo snel mogelijk met het formulier aangifte vermissing reisdocument externe-link-icoonof maak een afspraak. U hoeft geen aangifte te doen bij de politie. Na de melding is uw identiteitskaart of paspoort niet meer geldig. U kunt na de melding een nieuwe identiteitskaart of paspoort aanvragen bij de gemeente. De gemeente registreert de vermissing, zodat er geen misbruik gemaakt kan worden van uw oude identiteitskaart of paspoort.
  • Bent u uw rijbewijs kwijt, is het gestolen of maakt er iemand misbruik van? Doe dan aangifte van de vermissing van het rijbewijs. Via de RDW kunt u het vermiste rijbewijs online ongeldigexterne-link-icoon laten verklaren. Deze aangifte kunt u niet meer terugdraaien. Daarna kunt u een nieuw rijbewijs aanvragen. Meer informatie over de aangifte van een vermist of gestolen rijbewijs vindt u op de website van de RDWexterne-link-icoon.
    Let op: Tot het nieuwe rijbewijs er is, mag u niet meer rijden. U kunt een boete krijgen als de politie u staande houdt en u geen geldig rijbewijs kunt laten zien.

  • Als uw voorwerp gevonden is, kunt u het ophalen bij de gemeente of de vinder. Neemt u een bewijs van eigendom (bijvoorbeeld een foto of aankoopbewijs van het voorwerp) mee, zodat wij zeker weten dat u de eigenaar bent. U moet zich ook kunnen legitimeren.

Telefonisch contact