Gezondheidsverklaring rijbewijs

Als u 75 jaar of ouder bent of over een rijbewijs met categorie C, CE, C1, C1E, D, DE, D1 en/of D1E beschikt moet u zich elke 5 jaar medisch laten keuren. Ook kan het zijn dat u zich om medische redenen moet laten keuren voor het rijbewijs. U vult daarvoor online een Gezondheidsverklaring in op Mijn CBR. U heeft daarvoor DigiD nodig. U kunt de verklaring ook kopen in het gemeentehuis.
  • Het CBR beoordeelt of u lichamelijk en geestelijk gezond bent om een auto of een ander motorvoertuig te kunnen besturen
  • U vult het formulier van het CBR zelf in. Soms heeft u ook een medische keuring nodig. In dat geval vult de arts die u keurt, een apart deel in
  • Het besluit van het CBR dat u rijgeschikt bent, is één jaar geldig.
  • Het CBR geeft meer informatie over de Gezondheidsverklaring

U hebt een medische keuring nodig als:

  • U 75 jaar of ouder bent
  • U een beperking hebt die van invloed is op uw rijvaardigheid
  • U een rijbewijs aanvraagt voor vrachtwagen, bus of trekker

 

Het is op dit moment erg druk bij het CBR. Daarom is het verstandig om op tijd, maar niet te vroeg de Gezondheidsverklaring in te vullen. Dat betekent vier maanden voordat uw rijbewijs verloopt. Heeft u problemen met uw gezondheid? Dan adviseert het CBR om vijf maanden van tevoren uw Gezondheidsverklaring in te vullen, omdat u dan waarschijnlijk als onderdeel van de beoordeling ook naar een arts of specialist wordt doorverwezen. Het CBR kan u helaas niet sneller helpen als u de verklaring eerder indient. Het digitaal indienen van de Gezondheidsverklaring kan het proces wel versnellen. Daarnaast kunt u digitaal op Mijn CBR de status van uw aanvraag op elk moment bekijken.

In verband met het coronavirus is onze dienstverlening anders dan u van ons gewend bent. Momenteel is er geen vrije inloop. Wel kunt u dagelijks bij ons terecht op afspraak. U kunt telefonisch een afspraak maken via 0527 63 39 11.

We vragen u om bij verkoudheidsklachten de afspraak te annuleren of te verplaatsen. Ook vragen we u om niet te vroeg te komen. Wachten in de hal is op dit moment niet mogelijk.

De Gezondheidsverklaring kost € 37,80

Uw Reactie
Uw Reactie