Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Grootschalige advies- en inkoopactie duurzame maatregelen

31 maart 2023
Nieuws
Close up van blauw zonnepaneel, bovenin de foto de blauwe lucht.

Woningeigenaren krijgen van gemeente Noordoostpolder een advies- en inkoopactie aangeboden. De organisatie Winst uit je woning voert dit uit. Om woningeigenaren te ontzorgen bij het verduurzamen van hun huis krijgen ze op maat gemaakte adviezen en offertes. Zo hoeven ze niet zelf op zoek en offertes te vergelijken. Door de inkoop op grote schaal zijn de voorwaarden goed en de prijzen scherp. 

Waarom deze actie?

Met deze actie wil Noordoostpolder haar bewoners helpen te besparen op hun energierekening en hun wooncomfort te verhogen. Daarnaast heeft de gemeente de ambitie om zoveel mogelijk woningen klaar te maken voor een aardgasvrije toekomst. Doordat woningeigenaren isolatiemaatregelen treffen, en/of een hybride warmtepomp en zonnepanelen aanschaffen, verminderen ze nu al hun aardgasverbruik. Al deze verduurzamingsmaatregelen dragen ook bij aan het tegengaan van klimaatverandering.

Over Winst uit je woning

Als intermediair werkt Winst uit je woning samen met gemeenten, adviseurs, uitvoerders om het voor bewoners zo makkelijk mogelijk te maken om hun woning te verduurzamen. Al sinds 2010 helpt Winst uit je woning in alle uithoeken van Nederland met het installeren van zonnepanelen, hybride warmtepompen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas.

Woningeigenaren krijgen een brief

Rond 5 april ontvangen woningeigenaren in de Noordoostpolder een brief met het aanbod. Op dinsdagavond 11 april om 19.30 uur kunnen inwoners een digitale inloopavond bijwonen en hun vragen stellen. Bewoners met vragen bellen met de servicedesk van Winst uit je woning op: 023  583 69 36. Vrijblijvend inschrijven voor de actie Winst uit je woning kan tot 31 mei via www.winstuitjewoning.nl/noordoostpolder