Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Hackshield: een leerzame oplossing in de strijd tegen cybercriminaliteit 

11 september 2023
Nieuws

Vanaf 18 september kunnen kinderen tussen 8 en 12 jaar hun digitale vaardigheden ontwikkelen met de game Hackshield. Kinderen verzamelen punten en strijden onderling om de titel ‘beste Junior Cyber Agent’.   

Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, ook in onze gemeente. Hackshield biedt een interactieve en educatieve ervaring, waarbij kinderen op speelse wijze leren over veilig internetgebruik, het herkennen van online gevaren en het voorkomen van hacking en datalekken. Door de kennis die ze opdoen kunnen kinderen ook hun ouders informeren en bijstaan bij veilig online gedrag.  

De strijd tussen tien basisscholen  

Tien basisscholen uit Noordoostpolder gaan onderling de strijd met elkaar aan. Iedere leerling verzamelt punten die samen optellen voor een klassenscore. In week 39 krijgen de leerlingen les van jeugdagent Hedzer en digitaal wijkagent Arjan, samen met wethouder Linda Verduin en burgemeester Roger de Groot. "In de steeds veranderende digitale wereld is bewustzijn van online veiligheid essentieel. Hackshield brengt niet alleen spanning en plezier voor onze jonge inwoners, maar ook waardevolle kennis om zichzelf en anderen te beschermen tegen de gevaren online", licht burgemeester De Groot toe.  

Individueel punten scoren  

Daarnaast kunnen alle kinderen uit Noordoostpolder individueel de game spelen. Zij strijden met elkaar om de beste individuele Cyber Agent uit Noordoostpolder te worden.   

Huldiging  

Op vrijdag 17 november worden de winnaars gehuldigd. De winnende klas krijgt een prijs, evenals de beste individuele Cyber Agent.  

Informatiemiddag in de bieb 

Op 20 september kunnen kinderen en ouders kennismaken met Hackshield. De informatiemiddag is van 15:00 tot 17:00 uur in de FlevoMeer bibliotheek in Emmeloord.