Hulp nodig of iets doen voor een ander?

Overal ontstaan bijzondere initiatieven. Initiatieven waarbij mensen naar elkaar omkijken. Er voor elkaar willen zijn. Zo heeft bijvoorbeeld het Rode Kruis een landelijk telefoonnummer geopend.

Rode Kruis Hulplijn

Heeft u een luisterend oor, advies of extra hulp nodig vanwege de situatie met het coronavirus? Dan kunt u bellen op 070-4455 888.

De Luisterlijn

Een luisterend oor bij angst, eenzaamheid of zorgen? U kunt bellen met de De Luisterlijn (24/7 bereikbaar): 0900-0767 (normaal tarief). Chatten kan ook via www.deluisterlijn.nl.

Helpdesk Welkom Online

Vanwege het coronavirus is er een Helpdesk Welkom Online opgezet waar u naar toe kunt bellen met online en digitale vragen. Zij beantwoorden vragen zoals: hoe kan ik videobellen, hoe houd ik contact via social media en hoe kan ik online spelletjes spelen met anderen? En zij helpen u ook met vragen als: waar vind ik de laatste informatie over het coronavirus? U kunt de Helpdesk Welkom Online bereiken op werkdagen van 9.00 uur tot 17.00 uur op 088-344 2000.

Samen sterk in Noordoostpolder

Ook in Noordoostpolder zetten inwoners en ondernemers zich voor elkaar in. Er worden maaltijden gemaakt en aan de deur gebracht. Kinderen maken mooie tekeningen voor ouderen en mensen bieden aan om boodschappen te halen. Veel wijken en dorpen organiseren hulp voor hun buurtgenoten. En ook vanuit kerken en verenigingen gebeurt veel. Ook met hen kun je telefonisch contact opnemen.

Carrefour bemiddelt

Bent u betrokken bij zo’n actie? Carrefour hoort het graag! Zij bemiddelen in Noordoostpolder tussen vraag en aanbod van inwoners die hulp geven en hulp nodig hebben.

Heeft u hulp nodig?

Bijvoorbeeld om boodschappen te doen, u ergens mee te ondersteunen of wilt u weten welke hulp er is bij u in de buurt? Vraag het Carrefour. Maakt u zich zorgen of wilt u even met iemand een praatje maken. Ook daarvoor kunt u bellen.

Iets doen voor een ander?

Kijk in uw buurt wie hulp nodig zou kunnen hebben en neem telefonisch contact op. U kunt natuurlijk ook een briefje in de bus gooien. Kent u zelf niemand die hulp nodig heeft en u zou graag willen helpen? Ook dat kunt u Carrefour laten weten.

Carrefour is bereikbaar van 8.30 – 16.00 uur via 0527 630000 of via info@carrefour.nu

Flevolanders helpen elkaar

Omroep Flevoland heeft op facebook de groep ‘Flevolanders helpen elkaar’ aangemaakt. Hier kunnen inwoners in Noordoostpolder hun hulpvraag op plaatsen of hun hulp aanbieden. Iedereen kan hier een berichtje achterlaten.

Alleen, maar toch samen

Wethouder Marian Uitdewilligen namens het college: “Het is hartverwarmend om te zien dat er zoveel initiatieven ontstaan waarin mensen naar elkaar omkijken. Kun jij, op afstand, ook iets voor een ander betekenen? Bel, mail, of app wat vaker, om een ander in jouw omgeving blij te maken. Dan zijn we ondanks de afstand toch dicht bij elkaar.”

 

Blijf alert!
In Nederland zijn er mensen die met een collectebus langs de deuren gaan om zogenaamd geld op te halen in verband met het coronavirus voor het Rode Kruis. Het Rode Kruis doet absoluut niet mee aan deze collecte dus geef niets. Deze signalen hebben we gelukkig nog niet uit onze gemeente, maar wees alert op babbeltrucs. Vraag om legitimatie en doe aangifte.

Uw Reactie
Uw Reactie