Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Isolatiedag Noordoostpolder 2023 goed bezocht

16 oktober 2023
Nieuws

Wethouder Rene van Amersfoort met de deelnemende bedrijven op de derde editie van Isolatiedag Noordoostpolder.

Ruim 200 bezoekers vonden afgelopen zaterdag 14 oktober de weg naar het gemeentehuis. Hier organiseerden Gemeente Noordoostpolder en Netwerk Energieneutraal de 3e editie van Isolatiedag Noordoostpolder. Bedrijven en adviseurs informeerden de bezoekers over kleine en grote isolatiemaatregelen die kunnen bijdragen aan een lagere energierekening.

Wethouder Rene van Amersfoort deed rond 10.00 uur de aftrap. "Hoe start je met isoleren? Dat komen inwoners op de Isolatiedag Noordoostpolder te weten. Isoleren doe je om een beter wooncomfort te hebben, je energiekosten gaan omlaag en het is ook nog eens goed voor het milieu! Dat stimuleren we graag."

Diverse organisaties die bij woningen isoleren kunnen helpen, stonden klaar. De hele dag hebben zij tips en adviezen gegeven aan de bezoekers die informatie kwamen inwinnen over het verduurzamen van hun woning en subsidies. Bezoekers gingen naar huis met de gratis radiatorfolie of met iets uit de energiebespaarbox voor kleine toepassingen in huis, zoals een waterbesparende douchekop, een led spaarlamp of een brievenbus tochtklep. Anderen maakten direct een vervolgafspraak voor grote maatregelen, bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, vloerisolatie of het plaatsen van nieuwe kunststof kozijnen.