Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Junior Cyber Agents uit Noordoostpolder gehuldigd door burgemeester Roger de Groot

17 november 2023
Nieuws

Burgemeester en jeugdburgemeester met de gehuldigde Alinda, Salomé en Sil.

Vandaag was een bijzondere dag voor een paar fanatieke Hackshield-spelers uit de Noordoostpolder. Zij werden door burgemeester Roger de Groot officieel gehuldigd tot Junior Cyber Agent van de gemeente.

Negen basisscholen gingen onderling de strijd met elkaar aan

Het enthousiasme en de prestaties van de negen basisscholen, waarbij De Ark in Espel als winnaar naar voren kwam, tonen aan hoe betrokken en competitief de leerlingen zijn. Alinda (10) won de individuele race, gevolgd door Salomé (12) op de tweede en Sil (11) op de derde plek. De gehuldigde Cyber Agents waren de afgelopen weken de beste spelers van HackShield.

Internet-bewuste Junior Cyber Agents

De afgelopen weken werden de kinderen via HackShield opgeleid tot Cyber Agent. In deze game leren kinderen niet alleen hoe ze online gevaar kunnen herkennen en voorkomen, maar ook hoe ze hun omgeving hiertegen kunnen beschermen. Jeugdagent Hedzer, digitaal wijkagent Arjan en burgemeester Roger de Groot zijn dan ook ontzettend blij met deze internet-bewuste Junior Cyber Agents.

Roger de Groot feliciteert de jonge talenten en benadrukt: “Ze hebben niet alleen laten zien uit te blinken in de digitale wereld, maar dragen ook actief bij aan de veiligheid van onze gemeente. Het is prachtig om te zien hoe fanatiek de kinderen hebben deelgenomen. De Agents hebben een paar uiterst plezierige én leerzame weken achter de rug.”

Zoektocht naar Cyber Agents gaat door

De zoektocht naar Cyber Agents gaat door. Via een Basistraining en Quests (aanvullende opdrachten en uitdagingen) leerden zij alles over veilig internetten.

Ook na de huldiging blijft de gemeente Noordoostpolder zoeken naar Junior Cyber Agents. HackShield is een doorlopende game die voortdurend wordt uitgebreid met nieuwe Quests. Aspirant Cyber Agents kunnen zich dus nog steeds aanmelden op www.joinhackshield.nl. Graag zelfs, want hoe meer Cyber Agents, des te veiliger is de gemeente!