Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Jurist fysieke leefomgeving

Wil jij aan de slag bij een gezellige afdeling? Ben jij op zoek naar afwisseling in je werk? Dan is dit de baan die bij jou past! Voor het cluster Vergunningen, Toezicht en Handhaving van de gemeente Noordoostpolder zijn wij op zoek naar een flexibele en slagvaardige Jurist fysieke leefomgeving.

Uren per week32-36 uur
Salarismax. € 5.621,-
IKB17,05 %
Reiskosten woon-werk€ 0,23 per kilometer
Contracttijdelijk, met uitzicht op vast

We zoeken een juridische vraagbaak op het gebied van de fysieke leefomgeving voor het bestuur, collega’s en inwoners die, samen met de collega juristen, de juridische kennis in het cluster naar een hoger niveau tilt. 

Met de komst van de Omgevingswet is er veel veranderd in het omgevingsrecht. We beschikken als gemeente over één omgevingsplan en hebben tot en met 2032 om het omgevingsplan te vertalen naar een plan dat voldoet aan de eisen uit de Omgevingswet. 

Dit vind je leuk om te doen

Als jurist fysieke leefomgeving ben je verantwoordelijk voor de (juridische) structuur, inhoud en consistentie van het omgevingsplan. Je adviseert over het vormgeven en onderhouden van een helder, consistent, toetsbaar en leesbaar omgevingsplan. Je zorgt voor de juiste vertaling van de huidige naar de nieuwe regelgeving conform de eisen en in de geest van de Omgevingswet. Dit doe je in een multidisciplinair team onder leiding van de projectleider omgevingsplan. Ook ben je procesregisseur van het initiatiefproces. Je houdt hierbij regie op de werkafspraken die gemaakt zijn om op een uniforme en integrale werkwijze de wenselijkheid en haalbaarheid van nieuwe initiatieven te beoordelen. 

Verder lever je een juridische bijdrage aan de implementatie van de Omgevingswet. Je bent betrokken bij het opstellen en toetsen van regelgeving binnen het nieuwe omgevingsplan en helpt bij het vertalen van juridische regels naar toepasbare regels. Ook adviseer je over complexe zaken op het gebied van het omgevingsrecht en over beleid dat de fysieke leefomgeving raakt. Je vertegenwoordigt het college of de gemeenteraad bij de rechtbank en/of de Raad van State in geval van een geschil.

Daarnaast adviseer je bij gebiedsontwikkelingen, werk je mee in projectteams en werk je samen met de planologen, vergunningverleners en handhavers. Je verstrekt informatie en advies aan inwoners, bedrijven, collega's, bestuurders en ontwikkelaars over gebiedsontwikkelingen. 

Pioniers hebben hier van water, land gemaakt, 80 jaar geleden. Avonturiers brachten dit gebied tot leven. Mensen zoals jij ontdekken dagelijks hun toekomstige werkplek hier.

HALLO, wij zijn gemeente Noordoostpolder. Bij ons werken is niet voor iedereen. Doe jij je werk met Hartstocht, ga jij het Avontuur niet uit de weg, ben je Leergierig, heb je het Lef om het anders te doen én Ontmoet je graag collega’s, inwoners en ondernemers?

Je krijgt hier de ruimte om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen. Om te groeien. Je werkt samen met professionals en kan pionieren. We doen hier de juiste dingen, dat doen we open en transparant. En we nemen de verantwoordelijkheid voor onze beslissingen. Het is mooi om dicht op de samenleving te mogen werken. We hebben het hier goed voor elkaar!

Je komt te werken in het cluster VTH (Vergunningen, Toezicht en Handhaving). Het cluster VTH is onder andere verantwoordelijk voor het opstellen van het omgevingsplan, vergunningverlening, toezicht en handhaving.  Voor een grootdeel werk je binnen het procesteam Omgevingsplan. Dit team houdt zich bezig met het opstellen en wijzigen van het Omgevingsplan.

 •  Een afgeronde relevante HBO of WO opleiding (juridisch of ruimtelijk bestuursrecht).
 • Je hebt (basis)kennis van de Omgevingswet.
 • Analytisch sterk, nauwkeurig, in staat om overzicht te houden op complexe materie.
 • Je kunt goed samenwerken en hebt daar ook plezier in.
 • Je ziet het als een uitdaging beleid te vertalen naar hanteerbare en leesbare juridische regels.
 • Een aantal jaren werkervaring met ruimtelijke procedures op gemeentelijk niveau is een pré. 

Werk waar jij plezier in hebt. Dat plezier bestaat uit een informele werksfeer, prettige collega’s en een afwisselende baan. Leidinggevenden geven vertrouwen en ruimte zodat de medewerkers zich kunnen ontwikkelen en doen waar ze goed in zijn.

Daarnaast bieden wij:

 • Een brutosalaris van maximaal € 5.621, - per maand bij 36 uur (schaal 10A).
 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie.
 • Onze organisatie kent een ruime verlofregeling en het IKB bied je daarnaast de mogelijkheid om maximaal 5 weken bij te kopen.
 • Deelname aan de pensioenregeling van het ABP.
 • Een reiskostenvergoeding woon-werk van € 0,23 per kilometer.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.
 • Variabele werktijden (thuiswerken behoort tot de mogelijkheden).

Wil je meer weten over deze functie?

Esther Steenbergen – Haak kan je alles vertellen over deze functie. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06 13 38 87 90. Is zij niet bereikbaar dan kan je contact opnemen met Carolien Bensdorp, teamleider VTH. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06 48 13 46 82.

Ben jij de persoon die we zoeken? 

Stuur dan je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “solliciteren”.

De vacature staat open zolang deze op de website gepubliceerd is.
Een assessment maakt deel uit van de procedure. 
Kom je bij ons werken, dan vragen we een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG P).
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

HR medewerker Sanne

Vragen? Neem contact op met

RecruiterSanne Lageveen 
☎ telefoonnummer06 18 10 57 84
✉ emails.lageveen@noordoostpolder.nl