Kavels en groenstroken kopen

In de gemeente Noordoostpolder zijn verschillende nieuwbouwkavels te koop. Ook een groenstrook die grenst aan uw woning, tuin of land kunt u soms kopen of huren.

Bent u op zoek naar een woningbouwkavel voor een rij, twee-onder-één-kap of een vrijstaande woning in de gemeente Noordoostpolder? Hieronder vindt u per dorp de beschikbare kavels.

Heeft u interesse in een kavel van een projectontwikkelaar, dan kunt u met de betreffende ontwikkelaar of makelaar contact opnemen.

Wilt u meer informatie over een particuliere kavel waar u zelf met een aannemer naar keuze uw droomhuis kunt (laten) bouwen? Mail dan naar mijnbouwkavel@noordoostpolder.nl.

Als de particuliere kavel beschikbaar is dan kunt u deze reserveren voor 4 maanden door een optie op deze kavel te nemen. De optie kost €500,-. Wanneer u overgaat tot aankoop van de kavel verrekenen we het inschrijfgeld met de koopsom. Wilt u een optie nemen op een particuliere kavel? Mail dan naar mijnbouwkavel@noordoostpolder.nl.

Bent u benieuwd hoe het bouwen van een eigen woning op een particuliere kavel in zijn werk gaat? Bekijk dan de film: 'Zelf een woning naar eigen wens realiseren in de Noordoostpolder'

Bant

Bant Zuidoost >  

Creil

Creil-Oost fase 2 >

Emmeloord

Emmelhage >

Emmelhage fase 2 >

Wellerwaard >

Ens

Ens (Drietorensweg) >

Espel 

Espel-West >

Luttelgeest

Luttelgeest-zuid fase 3 > 

Kraggenburg

Kraggenburg-Zuid >

Marknesse

Marknesse-Zuid fase 3 >

 


Aardgasvrij

Gaat u een huis bouwen? Voor alle nieuwbouw in Nederland geldt per 1 juli 2018 aardgasvrij. Dat staat in de gewijzigde gaswet. Elk nieuw gebouw (en klein bedrijf) moet vanaf 1 juli aardgasvrij gebouwd worden.

pdf Bereid je huis voor op de toekomst (PDF, 492.58 KB)

Voor advies over aardgasloos wonen kunt u contact opnemen met het Energieloket Flevoland via www.energieloketflevoland.nl, telefoonnummer 0320-253505. Meer informatie over aardgasloos wonen vindt u daarnaast op www.hierverwarmt.nl en www.milieucentraal.nl.

In onze gemeente staan de eerste aardgasloze woningen van Mercatus in Rutten, Ens en Marknesse. Nieuwbouwlocaties krijgen geen aardgasnet, zoals Emmelhage II en de Walstraat in Kraggenburg.

Informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met de afdeling Vastgoed: (0527) 63 39 11 of mijnbouwkavel@noordoostpolder.nl.

 

In de gemeente Noordoostpolder zijn in een aantal dorpen verschillende inbreidingslocaties. Deze locaties zijn vrijgekomen voor woningbouw nadat de huidige invulling van de locaties is komen te vervallen.

Hieronder vindt u per dorp de beschikbare kavels.

Inbreidingslocaties worden meestal projectmatig op de markt gebracht. Heeft u interesse in een inbreidingslocatie, dan kunt u met de betreffende ontwikkelaar of makelaar contact opnemen.

Tollebeek

Voormalige Mariaschool

Nagele

Noorderwinkels

Informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen? Neem dan contact op met de afdeling Vastgoed: (0527) 63 39 11 of mijnbouwkavel@noordoostpolder.nl.

Wilt u een stuk gemeentegrond dat aan uw woning, tuin of land grenst kopen? Op een aantal locaties is dit mogelijk. Locaties die in aanmerking komen voor verkoop, vindt u in een digitale kaart.

Hoe werkt het?

Klik op uw woonplaats om een overzicht te krijgen van welke stukken grond er in aanmerking komen voor verkoop. Wanneer een perceel paars is gekleurd is verkoop mogelijk. Voor meer perceelinformatie klikt u op het perceel.

Voorwaarden

Aan het kopen van een groenstrook zijn een aantal voorwaarden verbonden. Deze zijn onder andere:

  • De grond grenst aan uw eigendom.
  • Wanneer de grond grenst aan meerdere percelen is er toestemming nodig van de overige aangrenzende percelen. Wanneer er meerdere mensen in aanmerking voor het stuk grond wensen te komen kijken we naar een maatwerkoplossing.
  • Wanneer de grond grenst achter meerdere percelen is het enkel en alleen mogelijk om de grond aan te kopen wanneer de overige aangrenzende percelen mee doen. Dit om versnippering te voorkomen.
  • Het is niet mogelijk om grond achter andere eigendom percelen aan te kopen.
  • De bestemming van de aan te kopen grond veranderd niet bij aankoop. Een bouwwerk plaatsen is in de meeste gevallen dan ook niet toegestaan. De strook grond is bedoeld voor uitbreiding van uw tuin.
  • U koopt het perceel in huidige staat (eventueel met beplanting wanneer dit aanwezig is).
  • Wanneer er kabels en/of leidingen aanwezig zijn in het perceel dient u ook toestemming te krijgen van de betreffende kabel of leiding exploitant om de kavel aan te kopen. Vaak dient er dan een recht van opstal te worden gevestigd op het perceel ten behoeve van de exploitant.

Houd u rekening met de bijkomende kosten. Naast de koopsom voor de grond krijgt u ook te maken met kadastrale- en notariële kosten. Over de hoogte van deze kosten kunt u navraag doen bij de notaris van uw keuze.

Wanneer u belangstelling heeft voor een perceel of meer informatie wenst, kunt u contact opnemen met afdeling vastgoed via (0527) 63 39 11 of mijnbouwkavel@noordoostpolder.nl.

Uw Reactie
Uw Reactie