Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Klantmanager Jeugd

Wil jij van betekenis zijn voor jeugd en gezinnen? Kijk jij systematisch, heb je lef en denk je verder dan de gebaande paden? Ben je ervaren en stressbestendig? Solliciteer op de vacature voor Klantmanager Jeugd.

Uren per week32-36 uur
Salarismax. € 5.247,-
IKB17,05 %
Reiskosten woon-werk€ 0,23 per kilometer
Contracttijdelijk, met uitzicht op vast

Dit is de functie

Vanuit jouw expertise op het terrein van jeugdhulp help je bij het tot stand komen van het gezinsplan en zet je zo nodig professionele ondersteuning in. Samen met de inwoner en zijn omgeving werk je aan een betere toekomst. Je hebt oog voor opvoedingsproblematiek, psychiatrie en andere problematieken. Je kijkt systemisch, je hebt lef en denkt verder dan de gebaande paden.                                                                                   

Dit vind je leuk om te doen

 • Je gaat bij inwoners thuis op bezoek om een ‘keukentafelgesprek’ te voeren. Hierbij is het van groot belang dat het hele systeem wordt betrokken in de probleemanalyse. Je onderzoekt op welke gebieden de inwoner hulp nodig heeft en hebt een brede kijk op het gezinssysteem en de verschillende levensgebieden.
 • Je onderzoekt met je specialistische kennis vervolgens de jeugdhulpplicht die de gemeente per situatie heeft volgens de Jeugdwet.
 • Je werkt integraal, zoekt de verbinding op en stemt af met andere professionals in de informele en formele zorg.
 • Je rapporteert en indiceert de inzet aan professionele zorg.
 • Je sluit aan bij planbijeenkomsten om actief mee te denken vanuit jouw expertise.
 • Je bent indien nodig ook perspectiefregisseur. Dat betekent dat je het hulpaanbod coördineert, plant, doelen monitort en evalueert.
 • Je voert onderzoek uit naar de doel- en rechtmatigheid van maatwerkvoorzieningen.
 • Je geeft vanuit de praktijk input aan de beleidsadviseurs over kwalitatief goede en efficiënte voorzieningen jeugdhulp en ziet verbetermogelijkheden.
 • Je voert regie bij onveilige situaties of in een crisissituatie en schaalt op of grijpt in wanneer dit nodig is. Je bent in staat om de veiligheid van de jeugdige voorop te stellen. Je kunt de inschatting maken of er sprake is van ontwikkelingsbedreiging van de jeugdige en stelt veiligheidsplannen op om deze te waarborgen.

Pioniers hebben hier van water, land gemaakt, 80 jaar geleden. Avonturiers brachten dit gebied tot leven. Mensen zoals jij ontdekken dagelijks hun toekomstige werkplek hier.

HALLO, wij zijn gemeente Noordoostpolder. Bij ons werken is niet voor iedereen. Doe jij je werk met Hartstocht, ga jij het Avontuur niet uit de weg, ben je Leergierig, heb je het Lef om het anders te doen én Ontmoet je graag collega’s, inwoners en ondernemers?

Je krijgt hier de ruimte om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen. Om te groeien. Je werkt samen met professionals en kan pionieren. We doen hier de juiste dingen, dat doen we open en transparant. En we nemen de verantwoordelijkheid voor onze beslissingen. Het is mooi om dicht op de samenleving te mogen werken. We hebben het hier goed voor elkaar!

 • Een afgeronde HBO opleiding richting Pedagogiek, MWD en/of SPH.
 • Kennis van de Jeugdwet.
 • Je bent SKJ (of BIG) geregistreerd.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring binnen de Jeugdhulp, bij voorkeur in drang of dwang kader.
 • Je beschikt over de volgende competenties: verantwoordelijkheid, analytisch vermogen, oordeelsvorming, klantgerichtheid, kwaliteitsgerichtheid en resultaatgerichtheid.

Met ons enthousiaste team bieden we ondersteuning aan jeugd en gezinnen. We horen bij het cluster Uitvoering Sociaal Domein (USD). Je werkt vanuit ons team samen met andere professionals om voor de inwoner tot overzichtelijke en haalbare oplossingen te komen. Wij gaan in ons werk uit van de kracht van het gezin en haar omgeving. En wij werken toe naar een gezamenlijk plan waar de inwoner in principe zelf verantwoordelijkheid voor neemt.Binnen ons team is er ruimte voor groei en ontwikkeling. Je wordt inhoudelijk ondersteund door de gedragsdeskundige en de kwaliteitsmedewerker. En vanzelfsprekend is er ruimte voor (bij)scholing.

Werk waar jij plezier in hebt. Dat plezier bestaat uit een informele werksfeer, prettige collega’s en een afwisselende baan. Leidinggevenden geven vertrouwen en ruimte zodat jij je kunt ontwikkelen en doen waar je goed in bent.

Daarnaast

 • Intervisie en vakinhoudelijk overleg om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen.
 • Trainingen om jouw SKJ-punten te behalen en je kennis te vergroten. In overleg kan jouw BIG registratie bijgehouden worden.
 • Een salaris passend bij de kennis en ervaring die je meebrengt, maximaal € 5.247,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 10).
 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao Gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie.
 • Deelname aan de pensioenregeling van het ABP.
 • Een reiskostenvergoeding woon-werk van € 0,23 per kilometer.
 • Variabele werktijden onafhankelijk van plaats en tijd, dus ook mogelijkheden om thuis te werken. De vergoeding voor thuiswerken bedraagt € 3,- per dag.
 • Onze organisatie kent een ruime verlofregeling en het IKB biedt je de mogelijkheid om ruim 5 weken bij te kopen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met Thomas Loman, teamleider Jeugd. Hij is te bereiken op telefoonnummer 06-38 20 17 58.

Enthousiast geworden?

Stuur je CV en motivatie (bij voorkeur in pdf) via de button “solliciteren”.

Kom je bij ons werken, dan vragen we een recente Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Een assessment maakt deel uit van de selectieprocedure.

Deze vacature staat open zolang hij online staat.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

HR medewerker Gabe

Vragen? Neem contact op met

Recruiter Gabe de Jong
☎ telefoonnummer06 18 10 58 97
✉ emailg.dejong@noordoostpolder.nl