Lelystad Airport

De Rijksoverheid is bezig om Lelystad Airport uit te breiden. In 2020 moet het vliegveld klaar zijn om een deel van de vakantievluchten over te nemen van Schiphol. Diverse besluiten zijn al sinds 2014 genomen. Omdat de vluchten ook over onze gemeente gaan, krijgen wij er direct mee te maken. Op deze pagina staat informatie over Lelystad Airport en de reacties van de gemeente.

De rijksoverheid coördineert alle projectbesluiten en benodigde vergunningen voor Lelystad Airport. Meer informatie vindt u op de volgende websites:

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/luchtvaart/ontwikkeling-lelysta...

https://www.uitbreidinglelystadairport.nl/

Op dit moment zijn op de volgende besluiten geen reacties meer mogelijk:

  • Aansluitroutes
  • Milieu Effect Rapportage

Het volgende onderdeel waarop reageren nog wel mogelijk is, is de herziening van het Luchthavenbesluit. Het is nog niet bekend wanneer de reactietermijn hiervoor in gaat. Naar verwachting is dat na de zomer van 2018.

Als gemeente reageerden wij diverse keren op de besluitvorming en de ontwikkelingen rond Lelystad Airport. In de bijlagen leest u onze reacties.

pdf Zienswijze op aansluitroutes. Oktober 2017 (PDF, 897.38 KB)

 

pdf Aangepaste MER en aansluitroutes. April 2018 (PDF, 1.38 MB)

 

pdf Brief gemeente Noordoostpolder ivm. luchtruimherziening (PDF, 766.46 KB)

Heeft u vragen aan de gemeente over Lelystad Airport? Dan kunt u contact opnemen met Marieke de Rijk. Zij is bereikbaar via e-mail: m.derijkvelema@noordoostpolder.nl of via het algemene nummer van de gemeente: 0527 63 39 11.

Uw Reactie
Uw Reactie