Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Manager Advies

Gemeente Noordoostpolder is voor het cluster Advies op zoek naar een Manager.

Uren per week

32-36 uur

Salarisniveau

max. € 6.993,-

IKB

17,05 %

Contract

tijdelijk, met uitzicht op vast

Dit is het cluster

Cluster Advies bestaat uit 48 collega’s die elke dag met hartstocht werken binnen hun vakgebied. Het cluster is zowel gericht op de interne organisatie als op onze inwoners en organisaties in Noordoostpolder. Advies wordt geraadpleegd bij vraagstukken op het gebied van: juridische zaken, human resources, leefbaarheid, openbare orde en veiligheid, communicatie, inkoop en informatie. Het cluster is momenteel actief bezig met het versterken van zijn strategische positie.

De drie teams binnen het cluster Advies zoeken continu verbinding met de visie op de organisatie, de managementthema’s, clusterthema’s en onze kernwaarden: hartstocht, avontuur, leergierig, lef en ontmoeten. Daarnaast speelt het cluster in op actuele maatschappelijke en bestuurlijke vraagstukken die zich aandienen.

Dit vind je leuk om te doen

Als manager geef jij leiding aan de (verdere) ontwikkeling van het cluster. Je levert een bijdrage aan het strategisch organisatiebeleid en je stemt de visie en ontwikkeling van het cluster af op de organisatieambities en de vragen uit de samenleving. In overleg bepaal je de impact van de ontwikkelingen die afkomen op het cluster en wat er nodig is om de groei van onze collega’s en organisatie te stimuleren. Je faciliteert de verschillende teams, coacht de twee teamleiders en bent ambtelijk opdrachtgever voor projecten. Daarnaast ben je direct leidinggevende van één team binnen het cluster.

Pioniers hebben hier van water, land gemaakt, 80 jaar geleden. Avonturiers brachten dit gebied tot leven. Mensen zoals jij ontdekken dagelijks hun toekomstige werkplek hier.

HALLO, wij zijn gemeente Noordoostpolder. Bij ons werken is niet voor iedereen. Doe jij je werk met Hartstocht, ga jij het Avontuur niet uit de weg, ben je Leergierig, heb je het Lef om het anders te doen én Ontmoet je graag collega’s, inwoners en ondernemers?

Je krijgt hier de ruimte om je persoonlijk en in je werk te ontwikkelen. Om te groeien. Je werkt samen met professionals en kan pionieren. We doen hier de juiste dingen; dat doen we open en transparant. En we nemen de verantwoordelijkheid voor onze beslissingen. Het is mooi om dicht op de samenleving te mogen werken. We hebben het hier goed voor elkaar!

We zoeken een transparante en faciliterende manager die erop vertrouwt dat de teamleiders en de medewerkers als zelfstandige professionals hun functie invulling geven. Je bent een proactieve en zichtbare verbinder en weet als geen ander hoe belangrijk de verbinding is binnen het cluster en met andere clusters. Je bent een strategisch gesprekspartner voor collega-managers, directie en het bestuur en werkt nauw met hen samen.

Deze competenties vragen we van jou:

 • Strategisch en conceptueel vermogen
  Je neemt afstand van de dagelijkse praktijk en plaatst deze in een breder verband. Je bent in staat je op de lange termijn te richten. Je vertaalt informatie naar ideeën voor de toekomst. Je komt met verschillende mogelijkheden (ook niet voor de hand liggende alternatieven) voor het oplossen van problemen.
 • Communicatieve vaardigheden
  Je bent communicatief sterk en hebt een sterke overtuigingskracht. Je vindt daarbij gemakkelijk aansluiting bij de ontvanger van de boodschap. Je doet dit door goed te luisteren en bent open, eerlijk en oprecht.
 • Omgevings- en politiek-bestuurlijke sensitiviteit
  Je bent een strategisch adviseur in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je kunt vraagstukken in een bredere context plaatsen en weegt omgevingsfactoren mee in je advies. Je weet je op een goede manier te verhouden tot de omgeving waarin je opereert. Dit betekent dat je besluitvaardig, overtuigend en daadkrachtig bent.
 • Je hebt een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau.
 • Je hebt aantoonbare leidinggevende ervaring.
 • Door jouw ervaring en mensenkennis herken je snel situaties die aandacht vragen, zowel in je contact met bestuur, directie en collega-managers als in je eigen team.
 • Je  hebt ervaring met het stimuleren van zelfstandige professionals, eigen verantwoordelijkheid, regie en open en duidelijke communicatie op elk niveau. Hierin geef je zelf het goede voorbeeld.
 • Je hebt ervaring met het verder ontwikkelen van mensen en processen.
 • Je bent een verbinder, die ondanks de grote diversiteit van vakgebieden het cluster Advies tot een geheel maakt.

Werk waar jij plezier in hebt. Dat plezier bestaat uit een informele werksfeer, prettige collega’s en een afwisselende baan. Daarnaast:

 • Een salaris van maximaal € 6.993,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (schaal 13 cao gemeenten) afhankelijk van opleiding en ervaring.
 • Goede arbeidsvoorwaarden volgens de cao Gemeenten waaronder een Individueel Keuze Budget (IKB) van 17,05% vrij te besteden aan extra inkomen, verlof of studie.
 • Deelname aan de pensioenregeling van het ABP.
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk.
 • Variabele werktijden onafhankelijk van plaats en tijd, dus ook mogelijkheden om thuis te werken. De vergoeding voor thuiswerken bedraagt € 3,- per dag.
 • Onze organisatie kent een ruime verlofregeling en het IKB biedt je de mogelijkheid om ruim 5 weken bij te kopen.
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wil je meer weten over deze functie?

Yvonne van der Sluis, directeur, kan je alles vertellen over deze functie. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06 48 13 47 13.

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature en is jouw interesse gewekt?

Reageer op een manier die bij jou past. Hoe je dit vormgeeft is aan jou. We zijn nieuwsgierig naar hoe je jouw motivatie kenbaar maakt. Stuur je CV en motivatie via de knop “solliciteren”. 

Een assessment maakt deel uit van de procedure.
Daarnaast vragen wij voor deze functie een Verklaring Omtrent Gedrag Politiegegevens (VOG-P).
Deze vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. 
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

HR medewerker Gabe

Vragen? Neem contact op met

Recruiter

Gabe de Jong

☎ telefoonnummer

06 18 10 58 97 

✉ email

g.dejong@noordoostpolder.nl