Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Medewerker kwaliteit sociaal domein

Bij het cluster Uitvoering Sociaal Domein (USD) zoeken wij voor het procesteam Jeugd een medewerker kwaliteit sociaal domein

Reactietermijn verstreken

Aantal uren: 32-36 I max. € 4.671,- bij 36 uur (schaal 10) I contract tijdelijk/vast I

Wie zoeken wij?

Ben jij die ervaren en analytische collega, die medewerkers weet te coachen en te adviseren? Dan is dit jouw kans!

Het cluster

Het cluster Uitvoering Sociaal Domein (USD) bestaat uit de drie procesteams, Participatie, Jeugd en WMO. Elk team wordt aangestuurd door een teamleider of door de manager. De competenties klantgericht, vraaggericht en transparant werken staan hoog in je vaandel binnen het cluster USD!

Wat ga je doen?

Je borgt en bewaakt de kwaliteit van onderzoek en genomen besluiten voor zowel de klantmanagers jeugd en leerplichtambtenaren als voor de inwoners. Je richt je daarbij op de afhandeling van cases en je richt je ook op de bijbehorende processen. Je bent verantwoordelijk voor het optimaliseren van de kwaliteit van onze dienstverlening en stuurt aan op continue verbetering. Dit betekent onder meer:

 • Het coachen, adviseren en toetsen van medewerkers op het terrein van de recht- en doelmatigheid, evenals het toetsen van het gebruik van de werkprocessen op recht- en doelmatigheid;
 • Het controleren van de werkprocessen op kwaliteit en aansturen op verbetering;
 • Het aansturen van projecten gericht op kwaliteitsverbetering;
 • Je bent aanspreekpunt voor de beleidsmedewerkers en je verzamelt informatie en signalen van de uitvoering;
 • Je verbindt beleid en uitvoering als het gaat om kwaliteitscontrole en werkprocessen;
 • Het adviseren van je collega’s over wijzigingen in wet- en regelgeving en het toepassen hiervan in het sociaal domein;
 • Je vertegenwoordigt onze gemeente in bezwaar- en beroepsprocedures. Je stelt verweerschriften op en werkt hierin samen met de collega’s van Juridische Zaken en Beleid.

Jouw profiel

Je hebt tenminste een afgeronde en relevante hbo-opleiding. Je past het beste in het profiel als je ruime én recente ervaring in een soortgelijke functie hebt. Bijvoorbeeld als toetser of kwaliteitsmedewerker bij een gemeente met specialisatie Jeugd/WMO. Je hebt kennis en ervaring op het gebied van sociale zekerheid.

Jouw competenties

Je bent stressbestendig en je beschikt over een analytisch vermogen, visie, inlevingsvermogen, overtuigingskracht en je neemt initiatieven.

Wat bieden wij jou

Wij bieden je een interessante baan vol uitdagingen binnen een team waar oog is voor persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.

En verder o.a.:

 • Afhankelijk van jouw kennis en ervaring, bieden wij je een salaris van maximaal € 4.671,- bruto per maand (functieschaal 10) bij een 36-urige werkweek;
 • Een werkweek met flexibele werktijden;
 • Mogelijkheden om thuis te werken;
 • Een aantrekkelijk opleidingsprogramma;
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet. Vakantiegeld? Een keer per jaar laten uitbetalen? Extra verlofuren? Het kan allemaal!
 • Een tegemoetkoming in de reiskosten woon-werk;
 • Een ABP-keuzepensioen;
 • Een tijdelijke arbeidsovereenkomst voor 1 jaar; deze kan na 1 jaar omgezet worden in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd.

Wil je meer weten over deze functie?

Neem dan contact op met Maureen Baidjoe, Teamleider Procesteam Jeugd. Zij is te bereiken op telefoonnummer 06 51 19 44 00.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Hilja van der Meer, adviseur HR, via telefoonnummer 06 13 32 42 91.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Zolang de vacature online staat is deze beschikbaar.

Herken jij jezelf in bovenstaande vacature en is jouw interesse gewekt? Solliciteer dan snel!
Stuur je CV met gemotiveerde brief via de button “solliciteren”.

Wie is Noordoostpolder?

Noordoostpolder gaat uit van een krachtig zelfbewustzijn
Dat geldt voor zowel de medewerkers als voor college en raad. We willen niet afwachten wat een ander voor ons doet. We kijken naar onszelf: wat kunnen we zélf doen? We gebruiken ons ‘boerenverstand’, laten ons hart spreken en bedenken, daar waar het past, zelf oplossingen.

Noordoostpolder gaat uit van loslaten en vertrouwen
De toekomst laat zich lastiger voorspellen dan voorheen. Dat tast ons houvast aan regels en beleid aan. Dat vraagt om loslaten. En om een open oriëntatie. Belangrijk is dat we elkaar vertrouwen geven in het zoeken naar een passende uitkomst, ook al weten we vooraf lang niet altijd wat die uitkomst is.

Noordoostpolder gaat uit van denken in kansen en bewuste keuzes
Problemen en risico’s zijn niet ons uitgangspunt. Ons uitgangspunt is de kans die een vraag of situatie biedt. Denken in kansen staat overigens niet gelijk aan het vervullen van alle (politieke) ambities. Als gemeente moeten we focus aanbrengen en keuzes maken.

Noordoostpolder is een dynamische gemeente met oog én oor voor onze inwoners en ondernemers
We gaan uit van de kracht van de samenleving: inwoners, (maatschappelijke)organisaties en ondernemers in onze gemeente. We willen van betekenis zijn voor onze inwoners. Waar kracht ontbreekt, bieden we een passend vangnet. Wij denken dat mensen en organisaties op natuurlijke wijze veel zelf kunnen doen.

Reactietermijn verstreken