Meedoenpakket

De gemeente vindt het belangrijk dat alle kinderen, van 4 tot 18 jaar, in Noordoostpolder mee kunnen doen. Ook wanneer het ouders of verzorgers financieel even niet voor de wind gaat. Heeft u een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm dan kunt u gebruik van maken van het Meedoenpakket Jongeren. Ook ouderen kunnen een beroep doen op het Meedoenpakket Ouderen. Dit kan tot een inkomen van 110% van de bijstandsnorm.

Het Meedoenpakket Jongeren bestaat uit:

Zwemlessen

Is uw kind tussen de 5 en 18 jaar? En heeft uw zoon of dochter nog geen zwemdiploma A? Uw kind kan dan een waardebon krijgen voor de zwemlessen waarmee het zijn of haar zwemdiploma A mag halen.

Sport-, muziek- of cultuurlessen

Wil uw zoon of dochter, van 4 tot 18 jaar, sporten, muziek- of hobbylessen volgen? Dan kunt u hiervoor meedoenbonnen aanvragen. Uw kind kan hiermee sporten of lessen volgen ter waarde van €350,- per jaar.

Een fiets

Voor kinderen tussen de 6 en 18 jaar kunt u een veilige fiets aanvragen. Deze fiets kunt u tot zijn of haar twaalfde jaar, twee keer omruilen voor een grotere fiets.
Houdt u er rekening mee dat er tussen het moment van toekenning en de uitgifte van de fiets een aantal weken zit. De gemeente heeft tijd nodig om een veilige fiets op maat te regelen.

Een computer of tablet

Gaat uw kind naar de brugklas? En heeft de school geen computer of tablet te leen? Dan kun u via de gemeente een computer of tablet aanvragen.

Let op!
Met ingang van 1 juli 2019 wijzigt het moment waarop u kunt aanvragen. Vanaf dat moment kunt u alleen aanvragen in de periode vanaf 1 juli tot en met 30 september in het kalenderjaar waarin uw kind overstapt van (basis)school naar de middelbare school.

Voor wie is het Meedoenpakket Jongeren?

U kunt hier gebruik van maken als:

 • U en uw kind(eren) in de gemeente Noordoostpolder wonen.
 • U een netto inkomen heeft tot maximaal 120% van de bijstandsnorm. In 2019 betekent dit voor gehuwden of samenwonenden een maximum van €1.670,18 netto per maand. Voor alleenstaande ouders is dit een maximum van €1.169,13 netto per maand. Deze bedragen kunnen twee keer per jaar veranderen.

Het Meedoenpakket Ouderen bestaat uit:

Wil u sporten, muziek- of hobbylessen volgen? Dan kunt u hiervoor meedoenbonnen aanvragen. Uw kunt hiermee sporten of lessen volgen ter waarde van €100,- per jaar.

Voor wie is het Meedoenpakket Ouderen?

U kunt hier gebruik van maken als:

 • U in de gemeente Noordoostpolder woont en de AOW-leeftijd heeft bereikt.
 • U een netto inkomen heeft tot maximaal 110% van de bijstandsnorm.

Let op!
In de gemeentelijke regelgeving zijn de precieze voorwaarden opgenomen. Dit is de beleidsregel Meedoenpakket 2018. Als u hierover meer wilt weten, kunt u contact met ons opnemen via 0527 63 39 11.

Aanmelden verenigingen Meedoenregeling

Sport

Cultuur

Overige

Deelnemende zwembaden voor de Zwemslag

 • Het Bosbad
  Boslaan 30, 8302 AB Emmeloord
 • Optima Forma
  Drostlaan 101, 8303 EC Emmeloord
 • Zwembad ’t Bun
  Staartweg 30, 8321 NB Urk
 • Zwembad Vollenhove
  Flevoweg 3, 8325 PA Vollenhove
 • Ny Sudersé
  Industrieweg 2, 8531 PA Lemmer

Wanneer u voor een zwembad heeft gekozen volgt uw zoon of dochter hier de zwemlessen totdat hij of zij de slag te pakken heeft en zwemdiploma A haalt.

Waardebon voor zwemkleding

Wanneer u de waardebon voor de Zwemslag ophaalt in het gemeentehuis, ontvangt u ook een waardebon van 20 euro waarmee u zwemkleding kunt aanschaffen. Deze bon kunt u inleveren bij de volgende winkels:

 • Boomsma sport
  Lange Nering 26, 8302 ED Emmeloord
 • HEMA Emmeloord
  Lange Nering 54, 8302 ED Emmeloord
 • HEMA Urk
  Ransuil 58, 8322 CP Urk