Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage
Logo van Gemeente Noordoostpolder dat doorverwijst naar de homepage

Meteen melden

Als er iets niet werkt of kapot is in uw straat of buurt, dan vinden wij het fijn als u dat aan ons meldt. Wij kunnen dan gelijk actie ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan een kapotte lantaarnpaal. Ook als u ergens overlast van heeft, kunt u dat melden. Kleine gebreken en ernstige problemen lossen we snel op. Minder dringende zaken plannen we in.
Gevaarlijke situatie? Bel (0527) 63 39 11 of bij spoed 112

Wat u moet weten

U kunt problemen bij u in de buurt aan ons melden, zoals:

 • Kapot wegdek of losliggende stoeptegel
 • Kapot verkeerslicht of straatverlichting
 • Kapot verkeersbord of -paaltje
 • Verstopt riool in de grond van de gemeente
 • Overlast
 • Achterstallig onderhoud van struiken, bomen en ander openbaar groen
 • Overhangende of losse takken en uitstekende wortels
 • Dode dieren op straat
 • Overlast door een hond, zoals bijten, loslopen of hondenpoep
 • Vernielingen in uw omgeving

Na uw melding

Wilt u op de hoogte gehouden worden van uw melding? Laat dan uw gegevens achter op het formulier.

Ongedierte

Heeft u last van ongedierte in of rondom uw huis? Bijvoorbeeld een wespennest of kakkerlakken? De gemeente doet geen ongediertebestrijding. Schakel hiervoor een gespecialiseerd bedrijf in. Ziet u ongedierte - bijvoorbeeld ratten - in de openbare ruimte, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij bekijken dan of het nodig is om er iets aan te doen.

Aziatische tijgermug

De Aziatische tijgermug komt van nature niet voor in Nederland, maar wordt de laatste jaren wel vaker aangetroffen. De NVWA wil voorkomen dat de tijgermug zich hier vestigt. Meer informatie over de Aziatische tijgermug.

Zwerfafval

Zamelt u regelmatig zwerfafval in? Dan kunt u een afvalgrijper en vuilniszakken lenen bij de gemeentewerf. Het afval (mits aangeleverd in de bijgeleverde groene vuilniszakken) mag u kosteloos inleveren bij de milieustraat. Meldt u zich hiervoor bij de dienstdoende beheerder (0527) 63 38 56.

Opruimdag

Organiseert u een opruimdag in uw wijk, dorp, werk of school? U kunt hiervoor kosteloos afvalgrijpers en vuilniszakken bij ons lenen.

 • Afvalgrijpers en vuilniszakken stellen wij kosteloos beschikbaar. Graag minimaal twee weken van tevoren aanvragen/reserveren via het e-mailadres: gemeentewerf@noordoostpolder.nl.  
 • U kunt de grijpers en de zaken ophalen aan de Montageweg 5 te Emmeloord. Wij zijn geopend op werkdagen van 7:30 – 16:00. Voor het uitlenen van de afvalgrijpers geldt: zo lang de voorraad strekt. 
 • Het afval (mits aangeleverd in de bijgeleverde groene vuilniszakken) mag u kosteloos inleveren bij de milieustraat. Meldt u zich hiervoor bij de dienstdoende beheerder via de intercom bij de ingang van het gratis gedeelte van de milieustraat.  
 • We vragen u om het afval alvast te scheiden zodat wij het gemakkelijker en zonder al te veel kosten kunnen afvoeren. 
 • Wij verwachten dat u zelf het afval naar de milieustraat komt brengen, meldt u wel eerst bij de dienstdoende beheerder. Is het niet mogelijk om het afval zelf te brengen? Overleg hier dan over tijdens uw aanvraag zodat we samen tot een goede oplossing kunnen komen.  

Wij brengen de grijpers en vuilniszakken naar 1 centraal punt. Indien meerdere scholen meedoen kunt u de materialen zelf verspreiden over de verschillende locaties. Ook halen we de materialen en het afval weer op 1 centraal punt op. U zorgt er zelf voor dat alles op de afgesproken tijd hier aanwezig is.

U levert het ingezamelde afval aan in de bijgeleverde groene vuilniszakken. 

 • Er mag alleen afval in dat u in de openbare ruimte inzamelt, niet uw eigen afval.
 • Stenen, ijzer, grote stukken hout en lachgas cilinders mogen niet in de vuilniszakken. 
  Heeft u dit ingezameld? Meld dit dan bij de gemeentewerf of breng dit naar de milieustraat. Bij de milieustraat graag eerst melden bij de dienstdoende beheerder (0527) 63 38 56.

Samenhanger

Gaat u met een groep aan de slag met een groenproject in de openbare ruimte? Dan kunt u kosteloos onze Samenhanger lenen. Dit is een aanhanger waarin het benodigde gereedschap zit om samen aan de slag te gaan. Zoals scheppen, schoffels, een bladblazer, een kruiwagen, etc. 

U kunt op afspraak de aanhanger ophalen en na gebruik weer terugbrengen. 

 • Wij stellen de Samenhanger kosteloos beschikbaar. Graag minimaal twee weken van tevoren aanvragen/reserveren via het e-mailadres: gemeentewerf@noordoostpolder.nl.  
 • Wij vragen een borg van €50,-. U ontvangt dit direct terug als u de Samenhanger compleet en onbeschadigd terugbrengt. Ook vragen wij u een gebruikersovereenkomst met de gemaakte afspraken te tekenen.   
 • U kunt de Samenhanger ophalen en terugbrengen aan de Montageweg 5 te Emmeloord. Wij zijn geopend op werkdagen van 7:30 – 16:00.  
 • U mag eventueel snoeiafval laten liggen. Leg het neer op een plek waar de wind er geen vat op krijgt en het niet hinderlijk is voor uw omgeving. Wij halen het snoeiafval op. Graag bij het reserveren van de Samenhanger aangeven of het nodig is dat wij het afval ophalen. Dan kunnen wij het opnemen in de planning. 
 • Ander recyclebaar afval kunt u gratis naar het gratis gedeelte van de milieustraat brengen. Vergeet niet uw afvalpas mee te nemen, deze heeft u nodig om toegang te krijgen tot de milieustraat. 
 • Eventueel restafval (mits aangeleverd in de bijgeleverde groene vuilniszakken) mag u kosteloos inleveren bij de milieustraat. Meldt u zich hiervoor bij de dienstdoende beheerder via de intercom bij de ingang van het gratis gedeelte van de milieustraat. Heeft u restafval dat niet in een afvalzak past? Dan kunnen we van tevoren hierover overleggen, belt u hiervoor met nummer (0527) 63 38 68.  
 • Wij verwachten dat u voorzichtig omgaat met de gereedschappen en deze alleen inzet voor het doel waarvoor u ze leent. En dat u de gereedschappen schoon teruglegt in de Samenhanger. 
 • Het kan natuurlijk gebeuren dat iets kapotgaat. Geef dit aan als u de Samenhanger terugbrengt. Dan zorgen wij ervoor dat ook de volgende groep de Samenhanger met plezier kan gebruiken.

Gevonden of verloren voorwerpen

Heeft u iets verloren of gevonden? Geef dit dan door aan de gemeente via gevonden of verloren voorwerpen.

Gevonden fietsen

Is uw fiets gestolen? Regelmatig worden gestolen fietsen door de dader gedumpt als de fiets niet meer nodig is. Wij krijgen vaak meldingen van inwoners die een achtergelaten fiets vinden. Wij halen deze fietsen op en bewaren ze op de gemeentewerf. U kunt bij de gemeentewerf kijken of uw fiets gevonden is. Als u kunt bewijzen dat de fiets van u is, dan krijgt u de fiets meteen terug.

Adres en openingstijden

Gemeentewerf
Montageweg 5
8304 BG  Emmeloord

Op werkdagen is de gemeentewerf geopend van 7.30 tot 16.00 uur.