Aanleg nieuwe rotonde in het centrum

Kaartje met omleiding werkzaamheden Koningin Julianastraat / Pastoor Koopmansplein
23 mrt 2020

Op de kruising Koningin Julianastraat / Pastoor Koopmansplein / Noordzijde komt een rotonde. En de Koningin Julianastraat wordt opnieuw ingericht. De werkzaamheden starten maandag 30 maart. De exacte planning en uitvoering hangt af van de maatregelen rond het coronavirus. Lees hier meer informatie. Bezoekers kunnen te voet en per fiets de apotheek, zorgposten, winkels, Poiesz en bedrijven bereiken. Parkeren kan op de Deel, langs de parallelweg koningin Julianastraat en beperkt op het Pastoor Koopmansplein vanaf  de Prof. Lorentzstraat.

Rekening houden met corona in het werk

Het gemeentelijk crisisteam volgt nauwlettend de maatregelen vanuit de regering en hoe daar op te handelen. Besloten is  dat het werk vooralsnog aangepast door kan gaan. De apotheek, zorgposten en bedrijven blijven veilig bereikbaar. De aannemer past de adviezen van het RIVM  en Bouwend Nederland toe. Werknemers hebben onder andere instructies gekregen over afstand houden tot elkaar en publiek.

Tot de bouwvak grotendeels afgesloten voor autoverkeer

Nutsbedrijven  verleggen en verwijderen ongeveer 120 kabels en leidingen. Twee hoofdwaterleidingen worden vervangen. Om het werk heen laat de gemeente de rijbanen zo lang en zo goed mogelijk intact. De gemeente streeft ernaar om de rotonde voor de bouwvak voor het verkeer open te stellen. Na de vakantie worden de omliggende gebieden van nieuwe verharding en groen voorzien.

Rotonde belangrijk onderdeel van centrumontwikkeling

De herinrichting van de Koningin Julianastraat en de aanleg van een nieuwe rotonde is een belangrijk onderdeel van het centrumplan. De rotonde zorgt voor meer verkeersveiligheid en een betere doorstroming van het verkeer.

Uw Reactie
Uw Reactie