Afval scheiden in de Lange Nering

Afval scheiden
21 mei 2021

Vanaf deze week kunnen bezoekers in de Lange Nering in Emmeloord hun plastic flesje, de krant of kauwgom gescheiden inleveren. Er zijn vier nieuwe afvalbakken geplaatst waarin je plastic, blik en drinkpakken, papier en karton en restafval apart weg kunt gooien. Ook sigarettenpeuken en kauwgom hebben een eigen afvalbakje aan de zijkant. De bakken zijn als proef na een motie van de gemeenteraad geplaatst.

Ook buiten de deur afval scheiden

Wethouder Anjo Simonse: “De eerste maanden van recycle-tarief laten zien dat we ons inzetten om het afval goed te scheiden. In totaal is er in het eerste kwartaal 566 ton minder restafval ingezameld dan in het eerste kwartaal van 2020. Ook werden er meer recyclebare stromen zoals plastic, papier en glas ingezameld dan een jaar hiervoor. Een mooie stap is om ook afval te scheiden buiten de deur. Met ieders inzet kunnen we ook hier een mooi resultaat mee behalen.”

De proef loopt een jaar

De proef met de vier afvalbakken loopt een jaar. Daarna kijkt de gemeente hoe het afval in het centrum van Emmeloord wordt weggegooid. Bij een positief resultaat worden de mogelijkheden voor uitbreiding in het centrum en op andere plekken bekeken.

Uw Reactie
Uw Reactie