Column: Een klein gebaar maakt het verschil

Afbeelding van de campagne Een tegen Eenzaamheid (mevrouw op het eerste beeld alleen en op het tweede beeld in gesprek met buurvrouw)
2 okt 2020

Het is de Week tegen Eenzaamheid. Ik had u graag willen vertellen over onze plannen voor deze week, maar het wrange is dat we landelijk weer alarmerende coronacijfers hebben. Hierdoor zijn we genoodzaakt belangrijke gezondheidsmaatregelen te nemen en deze beperken ons in het contact. In deze tijd is het zeker belangrijk om naar elkaar om te kijken en rekening met elkaar te houden. Veertig procent van de ouderen voelt zich eenzamer sinds de ‘intelligente lockdown’ volgens de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen.  Een klein gebaar kan al verschil maken. Op eentegeneenzaamheid.nl leest u verschillende tips.

Als we ons allemaal houden aan de coronamaatregelen, dan hoeven we ons hopelijk niet meer zo extreem te isoleren als in het voorjaar. Het contact met mensen hebben we allemaal nodig. Het zit soms in kleine dingen. Ons gevoel van welzijn verbetert al wanneer we elkaar groeten op straat.

In het voorjaar zagen we dat er hartverwarmende initiatieven ontstonden waarin mensen omkeken naar elkaar. Dorpen en buurten zorgden voor onderlinge hulp. Mensen hielpen elkaar spontaan. Het gevoel van verbondenheid was groot. Laten we ervoor zorgen dat iedereen zich in onze gemeente verbonden kan voelen. Houd u aan de maatregelen en vooral: let een beetje op elkaar!

Hartelijke groet,

Wethouder Marian Uitdewilligen

Uw Reactie
Uw Reactie