Compensatie toeslagenaffaire en een uitkering

Enveloppen toeslagen belastingdienst
27 mei 2021

Gedupeerden van de Toeslagenaffaire ontvangen van de belastingdienst een financiële vergoeding. Krijg je ook bijstand? Of heb je in de toekomst bijstand nodig? Dan moet je het volgende weten:

Compensatie Toeslagenaffaire telt niet mee bij beoordeling bijstand

De compensatie Toeslagenaffaire telt niet mee in de beoordeling van het recht op bijstand. Dit geldt voor het ontvangen bedrag, maar ook voor de spullen die je met dat geld koopt. Dus als je bijvoorbeeld met dat geld een auto koopt, dan telt die auto niet mee om het recht op bijstand te bepalen.

Ontvang je bijstand?

Geef dan de ontvangen compensatie door en bewaar de bonnetjes waaraan je het geld hebt besteed.
Bij een uitkering horen ook onderzoeken. Er kunnen dan vragen aan je worden gesteld over hoe je de spullen kocht. Als dat gedaan is met de compensatie Toeslagenaffaire, dan heeft het geen invloed op de bijstand. Daarvoor is het wel nodig dat je dit kunt aantonen. Wij willen graag dat dat ook lukt!

Maak je je zorgen?

Je kunt contact opnemen met het sociaal loket van de gemeente via 0527 633911


Gedupeerde van de Toeslagenaffaire?

Tot nu toe hebben 65 inwoners zich gemeld bij de belastingdienst als gedupeerde van de Toeslagenaffaire. De gemeente neemt contact op met deze inwoners en ondersteunt hen op het gebied van wonen, werk, gezin, gezondheid en schulden. Het is nog steeds mogelijk om je aan te melden bij de belastingdienst, als je denkt dat je gedupeerd bent geraakt door de toeslagenaffaire.
Je kan je aanmelden via https://services.belastingdienst.nl/toeslagen-herstel/

Op deze speciale website is veel informatie te vinden over de kinderopvangtoeslagaffaire. Wil je liever iemand spreken? Bel dan met het Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag op 0800 - 2 358 358. Dit nummer is gratis.

Uw Reactie
Uw Reactie