Computer in Meedoenpakket Jongeren

Illustratie meedoenpakket, kinderen bij computer
27 jun 2019

Ouders en verzorgers met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm kunnen ondersteuning voor de ontwikkeling van hun kind aanvragen. De gemeente heeft hiervoor het zogeheten Meedoenpakket Jongeren. Onderdeel van het pakket is de aanvraag van een computer voor kinderen die aankomend jaar voor het eerst naar de brugklas gaan. Heeft de school geen computer of tablet te leen? Vraag dan vanaf maandag 1 juli een computer aan via noordoostpolder.nl/meedoen. Dit kan tot en met september.

Wethouder Marian Uitdewilligen: “Voor alle kinderen in Noordoostpolder is het belangrijk dat ze mee kunnen doen. Ook als het voor ouders financieel even niet haalbaar is. Als gemeente hebben we daarom een Meedoenpakket voor jongeren.”

Het Meedoenpakket

Het Meedoenpakket Jongeren bestaat uit een bijdrage van € 350 per voor sport, cultuur en binnen- en buitenschoolse activiteiten. Daarnaast kunnen kinderen vanaf 6 jaar een fiets krijgen en kinderen die naar de brugklas gaan een computer. Zwemlessen voor diploma A, de Zwemslag geheten, vallen ook onder dit pakket. Meer informatie over het pakket en hoe het kan worden aangevraagd staat op noordoostpolder.nl/meedoen

Zomerpret met een klein budget

In de zomermaanden kunnen de Meedoenbonnen ook ingewisseld worden voor zomerse activiteiten als de Huttenbouwweek, het Luierfestival en het Circus Moustache. Kijk voor een overzicht op noordoostpolder.nl/meedoen of in het gemeentenieuws in de lokale krant De Noordoostpolder van 26 juni.   

Uw Reactie
Uw Reactie