Geld besparen met De Voorzieningenwijzer

Afbeelding Voorzieningenwijzer: hulp bij vaste lasten
18 dec 2020

Honderd huishoudens in Noordoostpolder hebben afgelopen jaar meegedaan aan een proef met De Voorzieningenwijzer. Zij kregen iemand op bezoek die liet zien op welke vaste lasten ze konden besparen. Deze ‘bespaarconsulent’ helpt mensen zicht te krijgen op hun inkomsten en uitgaven. Wat bleek uit de proef? Een huishouden kon gemiddeld €542,- per jaar besparen! Reden genoeg dus, om hier mee door te gaan.

Overstappen op een goedkopere verzekering of een nieuwe energieleverancier: het zijn allemaal zaken waarmee we geld kunnen besparen. Misschien heeft u wel recht op toeslagen, maar weet u dat niet. Dat is waar een bespaarconsulent bij helpt. De consulent helpt ook bij het aanvragen van een toeslag, het opzeggen van de huidige verzekering en het overstappen naar een nieuwe leverancier.

Humanitas helpt

Drie medewerkers van Humanitas Thuisadministratie zijn opgeleid tot bespaarconsulent van De Voorzieningenwijzer. Hulp vragen bij financiële problemen is soms moeilijk. Je moet een drempel over, maar de consulenten helpen graag. Het belangrijkste: u kunt er een boel geld door besparen.

Ondanks de lockdown kunt u contact opnemen met Humanitas voor het maken van een digitale afspraak, via Ankie Kamp, 06 35 11 81 32 of Yvonne Knobbout, 06 29 88 53 45 of via e-mail ta.nop@humanitas.nl

Uw Reactie
Uw Reactie