Gemeente komt horeca tegemoet

Stockfoto van een terras
26 mrt 2021

Door de coronamaatregelen kon de horeca afgelopen jaar minder lang open dan normaal. En ook het terrasseizoen van 2021 start met beperkingen. Gemeente Noordoostpolder komt de horecaondernemers daarom tegemoet. De gemeente ziet af van de huur voor het horecaseizoen van afgelopen jaar. Voor de periode tot 1 april 2022 vraagt de gemeente geen huur voor zover de horecaterrassen niet gebruikt mogen worden. Verder mogen horeca-ondernemers ook dit jaar weer kosteloos gebruik maken van extra gemeentegrond voor hun terras om aan de coronamaatregelen te voldoen. Het college van burgemeester en wethouders nam hierover afgelopen dinsdag het besluit.

Geen huur over het afgelopen jaar

Horecaondernemers die een terras op gemeentegrond hebben, betalen daarvoor jaarlijks huur. Voor het afgelopen jaar (april 2020 t/m maart 2021) hoeven ze die huur niet te betalen. Wethouder Hans Wijnants: “De gemeente vindt het niet redelijk om die huur te innen omdat de horeca in het afgelopen jaar zoveel last heeft gehad van de coronamaatregelen.”

Komend jaar: minder huur en meer vierkante meters

Ook in de komende zomer hebben de horecaondernemers waarschijnlijk nog te maken met maatregelen. Daarom komt de gemeente hen ook daarin tegemoet. Over de maanden waarin de horeca nog helemaal gesloten blijft, hoeven de ondernemers geen huur te betalen. En als ze later weer open gaan en extra ruimte nodig hebben om aan de 1,5 meter te voldoen, mogen ze die ruimte gratis gebruiken. Vanzelfsprekend wel alleen als die ruimte er ook is. Want er moet bijvoorbeeld wel voldoende ruimte blijven voor voetgangers die langs het terras lopen.

Uw Reactie
Uw Reactie