Gezellige activiteiten voor senioren in de zomer

Afbeelding senioren
16 jul 2019

In een goede sfeer andere senioren ontmoeten tijdens de zomervakantie? Dat kan! Iedere woensdagochtend is er van 10.00 uur tot 11.30 uur een gezellige bijeenkomst. Het onderstaande programma vertelt u waar u moet zijn.

Het programma:

Woensdag 17 juli FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder
Iedereen die gezelligheid zoekt, nieuwe mensen wil ontmoeten, gewoon een krant of tijdschrift wil lezen of samen met een medewerker een kijkje achter de schermen van de bibliotheek wil nemen is van harte welkom om binnen te wandelen tijdens de ontmoetingsochtend.

Woensdag 24 juli Museum Schokland
Maak kennis met Museum Schokland door samen een rondje te maken door het museum, de foto-expositie van Saskia Boelsums te bekijken in de museumkerk en/of een kleine preview bijwonen van de internationale kunstroute ‘Dichter op het Land (onderdeel van cultureel festival ‘Zomer op Schokland’) die de gehele zomer op Schokland te zien is.

Woensdag 31 juli Carrefour
Bij Carrefour in Emmeloord staat het thema ‘Waar word ik blij van’ centraal. Samen creatief aan de slag met creatief coach Janneke Koers.

Woensdag 7 augustus Gemeentehuis gemeente Noordoostpolder
In het gemeentehuis kunt u een kijkje nemen achter de schermen en een rondleiding krijgen. Daarnaast gaan we in gesprek over zaken die bij inwoners actueel zijn en wat de gemeente hierbij kan betekenen.

Woensdag 14 en 21 augustus Zorggroep Oude en Nieuwe Land
Maak kennis op 14 augustus met Zorggroep Oude en Nieuwe land in woonzorgcentrum Hof van Smeden (Smeden 5 in Emmeloord) en op woensdag 21 augustus in de nieuwe Beleeftuin van verpleeghuis Talma Hof (Genemuidenstraat 4 in Emmeloord).

Aanmelden is niet nodig
Iedereen kan gewoon binnenlopen.

FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder, Cultuurbedrijf Noordoostpolder, Carrefour, Zorggroep Oude Nieuwe Land en de gemeente organiseren de ontmoetingen voor senioren.
Eind maart organiseerden deze partijen samen met GGD Flevoland en Mercatus een informeel Ronde Tafelgesprek ‘Een kijkje in de toekomst’. Een gesprek met tien senioren van 65 tot 75 jaar, wonend in de Noordoostpolder, over wat hen bezighoudt en hoe zij de toekomst voor zich zien.

Behoefte aan activiteiten tijdens de zomerperiode
Uit het gesprek bleek dat er behoefte is aan ontmoetingen in de zomerperiode. Veel activiteiten liggen, vanwege de zomervakantie, stil en de kinderen zijn vaak met vakantie. Met deze ontmoetingen in juli en augustus willen de betrokken organisaties in de behoefte aan gezelschap en kennismaking voorzien. En door met elkaar in contact te zijn kan er in de toekomst gezamenlijk verder vorm aan gegeven worden.

Overzicht activiteiten Carrefour
Naast de bovenstaande activiteiten heeft Carrefour een overzicht gemaakt van activiteiten in Noordoostpolder. Misschien zit er iets voor u tussen?

pdf Activiteiten zomerperiode Carrefour (PDF, 2.28 MB)
Uw Reactie
Uw Reactie