Hoe leefbaar en veilig vindt u onze gemeente?

Beveiligingscamera
18 aug 2021

De Veiligheidsmonitor 2021 gaat van start. Heeft u last van rommel op straat? Hinder van buren of rondhangende jongeren? Is er bij u ingebroken? Dit zijn enkele vragen die in het kader van de Veiligheidsmonitor worden gesteld aan 600 inwoners van onze gemeente.

De Veiligheidsmonitor is een onderzoek naar leefbaarheid, criminaliteit, veiligheid en het optreden van gemeente en politie. Dit onderzoek wordt op gemeentelijk en op landelijk niveau uitgevoerd. Het onderzoek in onze gemeente begint medio augustus; de resultaten verwachten we in maart 2022.

Het onderzoek wordt elke twee jaar in opdracht van de gemeente uitgevoerd door I&O Research. De uitkomsten gebruikt de gemeente bij het vormgeven en evalueren van haar veiligheidsbeleid.

Burgemeester Roger de Groot benadrukt het belang van de Veiligheidsmonitor: “Het is essentieel dat we weten wat de inwoners van de leefbaarheid en veiligheid in onze gemeente vinden. Daarmee kunnen we ons beleid beter afstemmen op hun ervaringen en wensen.”
Het is belangrijk dat zoveel mogelijk van de inwoners die benaderd worden, meedoen aan het onderzoek: “Hoe hoger de deelname, hoe beter het beeld van de veiligheidsbeleving in onze gemeente.”

Deelnemers aan het onderzoek krijgen per post een uitnodiging om de vragenlijst van de Veiligheidsmonitor in te vullen. In de loop der jaren is het onderzoek al in meer dan 300 Nederlandse gemeenten uitgevoerd.

Uw Reactie
Uw Reactie