Installatie burgemeester Roger de Groot

Installatie burgemeester Roger de Groot
2 jun 2021

Vanaf vandaag, 1 juni 2021 heeft de gemeente Noordoostpolder een nieuwe burgemeester. De heer R.T. (Roger) de Groot is vanavond door de Commissaris van de Koning, de heer Verbeek, geïnstalleerd. Dit gebeurde in een buitengewone raadsvergadering in het gemeentehuis in Emmeloord.

Ambtsketen en voorzittershamer

De heer de Groot ontving de ambtsketen van wethouder en loco-burgemeester Marian Uitdewilligen. Ook kreeg hij uit handen van plaatsvervangend raadsvoorzitter Berthoo Lammers de voorzittershamer. Een nieuwe hamer van glas. Dit was een afscheidscadeau van waarnemend burgemeester Jan Westmaas aan de gemeenteraad. De glazen hamer staat symbool voor helderheid en transparantie.

Zeventien kandidaten reageerden op de vacature. Na een zorgvuldige afweging leidde dat tot de keuze voor Roger de Groot als beste kandidaat. Op grond van de aanbeveling van de gemeenteraad deed de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een voordracht, waarna bij Koninklijk Besluit tot de benoeming van Roger de Groot werd besloten.

Via deze link kunt u de bijeenkomst integraal terugzien.

Via deze link kunt u de installatiespeech  van burgemeester Roger de Groot teruglezen.

Uw Reactie
Uw Reactie