Jeugdhulp aanbesteed in Noordoostpolder

aanbesteding jeugdhulp
15 jul 2021

De afgelopen periode hebben de gemeenten Urk en Noordoostpolder een deel van de werkzaamheden voor Jeugdhulp opnieuw aanbesteed. Aan het einde van dit jaar stoppen de huidige contracten met de aanbieders van Jeugdhulp. Voor een beperkt aantal inwoners kan de aanbesteding betekenen dat zij volgend jaar een nieuwe aanbieder moeten kiezen. Inwoners die gebruik maken van Jeugdhulp ontvangen hierover in september een brief van de gemeente.

Een overzichtelijk zorglandschap

De gemeenten hebben ervoor gekozen om de komende jaren een betere samenwerking te hebben met minder aanbieders. Een overzichtelijk zorglandschap is een van de maatregelen die de gemeente Noordoostpolder neemt om ervoor te zorgen dat kwalitatief goede zorg ook in de toekomst betaalbaar blijft.

In januari stelde de gemeenteraad van Noordoostpolder een scherpere koers van het sociaal beleid vast. In dit nieuwe beleid blijft het uitgangspunt dat inwoners mee moeten kunnen doen aan de samenleving. Zoveel mogelijk op eigen kracht en met behulp van eigen netwerken. Lukt dat niet, dan zorgt de gemeente voor passende ondersteuning.

Aanbesteding Wmo

Naast de aanbesteding Jeugd loopt ook de aanbesteding voor de ondersteuning vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Het gaat om begeleiding, dagactiviteiten en kortdurend verblijf. Zodra duidelijk is welke aanbieders deze diensten volgend jaar aanbieden, wordt ook hierover met de inwoners die het aangaan contact opgenomen door de gemeente.

Aanbieders Jeugdhulp

Begeleiding individueel basis:

Allerzorg B.V

Boerderij de Boterbloem

Cooperatie Boer en Zorg

Kwaliteitsrijke Zorg B.V.

Omega Groep B.V.

Stichting 's Heeren Loo Zorggroep

Zorggroep Oude en Nieuwe Land

Begeleiding individueel specialistisch:

Allerzorg B.V

Omega Groep B.V.

Praktijk DichterBij B.V

Stichting 's Heeren Loo Zorggroep

Stichting Vitree

Begeleiding groep basis:

Boerderij de Boterbloem

Cooperatie Boer en Zorg

Kwaliteitsrijke Zorg B.V.

Kortdurend verblijf:

Cooperatie Boer en Zorg

Kwaliteitsrijke Zorg B.V.

Philadelphia (Werk & Begeleiding Noord Nederland)

Siloah

Vragen?

Inwoners kunnen natuurlijk ook contact opnemen met de gemeente via T. (0527) 633911 of via sociaalloket@noordoostpolder.nl

Uw Reactie
Uw Reactie