Kunst met QR-code in Noordoostpolder

Evert de Graaff die kunstwerk van QR-code voorziet
19 nov 2020

Al meer dan 80 kunstwerken in de openbare ruimte in Noordoostpolder zijn voorzien van een QR-code. En naar verwachting hebben aan het einde van dit jaar alle kunstwerken zo’n code. Wanneer de bezoekers de code met de camera van de telefoon in beeld brengen, krijgen zij meer informatie over het kunstwerk. Op www.emmeloord.info staat een korte beschrijving van het kunstwerk. Deze is naast te lezen, ook te beluisteren.

Initiatief van Evert de Graaff

Evert de Graaff, geboren en getogen in Noordoostpolder, startte in september met het aanbrengen van de QR-codes. Eerst bij de kunstwerken in Emmeloord, maar nu ook in de dorpen zoals in Creil, Tollebeek en Ens. Wethouder Wiemer Haagsma: “Het is een geweldig initiatief van Evert de Graaff. Als gemeente ondersteunen we dit van harte.”

Samen genieten van kunst

De Graaff: ”Ik hoop dat veel mensen met mij van de kunst in de polder kunnen genieten. Ik heb de beschrijvingen van de kunstwerken eenvoudig gehouden. De informatie en betekenis van de kunstwerken haal ik uit de vele boeken over de polder, de bibliotheek en het krantenarchief op het internet. Wanneer ik een beschrijving klaar heb, stap ik op de fiets om de QR-code bij het kunstwerk aan te brengen. Zo fiets ik de hele polder door. Ik draag onze Noordoostpolder een warm hart toe!”

Wethouder Wiemer Haagsma: “Komt u binnenkort langs een kunstwerk? Dan nodig ik u van harte uit om de beschrijvingen te bekijken of te beluisteren. Ik hoop dat er zo nog meer waardering ontstaat voor de kunst in Noordoostpolder.”

Uw Reactie
Uw Reactie