Nieuwe leveranciers voor Wmo-hulpmiddelen

Ondertekenaars overeenkomst WMO hulpmiddelen
3 sep 2021

De gemeenten Dronten, Urk en Noordoostpolder (DUN-gemeenten) hebben een nieuwe overeenkomst gesloten voor de levering van hulpmiddelen als scootmobielen en rolstoelen (Wmo-hulpmiddelen). Na aanbesteding zijn twee partijen gekozen die aan de scherpe eisen voor levertijd en service kunnen voldoen: Welzorg en Medipoint. De overeenkomst is woensdag 1 september door alle partners getekend.

Verbetering levering hulpmiddelen

Met Welzorg hebben de gemeenten tot nu toe in een overbruggingsperiode samengewerkt. Dat was nodig doordat het Hulpmiddelencentrum (HMC) als voormalige leverancier niet aan de verplichtingen voldeed en in april 2020 failliet is gegaan. Gebruikers moesten vaak lang wachten op de levering en reparatie van hulpmiddelen. De gemeenten hebben toen de samenwerking met HMC beëindigd en in Welzorg een nieuwe tijdelijke partner gevonden die wel de gewenste kwaliteit kon leveren.

Duurzame oplossing voor gebruikers

Vervolgens is een aanbesteding gestart voor een duurzame oplossing om gebruikers goede service en zekerheid te bieden en daarop ook te kunnen sturen. Gezien de eerdere ervaringen met HMC was dat een belangrijke eis bij de selectie van nieuwe aanbieders. Om niet afhankelijk te zijn van één leverancier, hebben de DUN-gemeenten bovendien naar twee partners gezocht.

Wethouder Marian Uitdewilligen (mede namens de collega-bestuurders van de DUN-gemeenten): ‘We zijn blij dat we als gemeenten twee partners hebben gevonden die goede kwaliteit kunnen leveren voor een redelijke prijs. Dat is belangrijk om onze inwoners op langere termijn de hulpmiddelen te blijven bieden die ze nodig hebben. Gelukkig hebben we hiermee de zorg voor onze inwoners weer goed geregeld, na een periode waarin sprake was van onzekerheid en slechte dienstverlening.’

Voor gebruikers van inmiddels geleverde hulpmiddelen verandert er niets. Welzorg blijft voor hen het aanspreekpunt. Medipoint levert de hulpmiddelen en bijbehorende service voor nieuwe klanten.

Aanvullend

Over Medipoint:

Medipoint is een leverancier van Wmo-hulpmiddelen met een sterk lokaal karakter. Wilt u meer weten over de dienstverlening van Medipoint, kijk dan op: www.medipoint.nl/service/wmo

Over Welzorg:

Welzorg is een bekende leverancier van Wmo-hulpmiddelen in de regio. Meer informatie over de dienstverlening van Welzorg is te lezen op de website www.welzorg.nl/noordoostpolder.

Uw Reactie
Uw Reactie